Koronavirüsü 50 günde yenen Ahmet Aydın yaşadığı zor günleri anlattı: 10 gün 10 yıl gibi geldi!

Erzurum’da 2 ay önce koronavirüse yakalanan ve 50 günlük mücadelenin ardından sağlığına kavuşan emekli öğretmen Ahmet Aydın yaşadığı zor günleri gözyaşları içinde anlattı. 10 gün kaldığı yoğun bakımı 'hayatımın en zor anıydı, 10 gün 10 yıl gibi geldi' diyerek anlattı.

GİRİŞ 15.12.2020 10:15 GÜNCELLEME 15.12.2020 11:27
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Palandöken ilçesine bağlı Yıldızkent semtinde oturan emekli Tarih Öğretmeni Ahmet Aydın ve eşi Şerefnaz Aydın iki ay önce rahatsızlanmaları üzerine Covid-19 testi yaptırdı. Test sonuçları pozitif çıkan Aydın çifti, evde karantinaya alındı. Evdeki tedavileri sırasında şikayetleri artan Ahmet ve Şerefnaz Aydın, Erzurum Şehir Hastanesi'nde servise yatırıldı. Yoğun bakımda tedavisine devam edilen emekli öğretmen Aydın, bu süreçte annesini ve kız kardeşinin kocasını aynı gün korona virüsten dolayı kaybetti. Eşi Şerefnaz Aydın 1 hafta sonra, emekli öğretmen Ahmet Aydın ise 50 gün sonra tedavilerinin ardından taburcu edilerek evine gönderildi. Evde de solunum cihazına bağlı olan Aydın, tedavisinin 2 ay daha süreceğini söyledi.

“Yoğun bakım hayatımın en zor anıydı, 10 gün 10 yıl gibi geldi”

23 Ekim'de test yaptırdıklarını ve sonucun pozitif çıktığını ifade eden Aydın,

“3 gün evde kaldık. Evde tedavi olduk, sağlık çalışanları çok ilgilendiler. Daha sonra hastaneye gittim serviste 5 gün yattıktan sonra beni yoğun bakıma aldılar. Yoğun bakım hayatımın en zor anıydı. Makinelere dayanmak, 4 saat hızlı çalışan bir makine vardı. Orda ilgilenenler oldu. Yoğun bakımda ki 10 gün bana 10 yıl gibi geldi. Daha sonra servise çıktım. 30 günde orda tedavi oldum ve eve çıktım. Evde de iki ay devam edecek tedavi sürecim. Bu hastalığa dikkat etmek gerekiyor. Karşı da ki kronik hasta olabilir ben şeker hastasıydım beni hemen yakaladı. 50 günden fazla hastane ve yoğun bakımda kaldım. Herkesin dikkatli olmasını istiyorum” dedi.



“Hastanelere, hizmetlere nankör olmayalım”

Hastanelerin çok güzel hizmet verdiğini gözyaşları içinde anlatan Aydın,

“Bu devlete teşekkür edilir. Nankör olunmaz. Tarih öğretmeni olarak bu devlete nankör olunmaz. Hastanelere, hizmetlere nankör olmayalım. Ben hasta olarak bütün görevlilere teşekkür ederim. 1,5 ay sonra normale döneceğim. Buradan tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Dikkatli olun hastalığın kimden geleceği belli olmuyor. Maskenizi, mesafenize dikkat edin, ilaçları kullanın. Yoğun bakımda 10 gün 10 yıl gibiydi. Psikolojik olarak ne olacağım, nasıl olacağım bilmiyorsunuz. O makinalar devamlı çalışıyor ve kolunda 3 serum var” diye konuştu.

“Annesini ve eniştesini aynı gün koronadan kaybetti”

Yoğun bakımda tedavisi devam ederken anne ve eniştesinin ölüm haberini aldığını belirten Aydın,

“Ben yoğun bakımdayken annem de yoğun bakımdaymış. 16 Kasım'da eniştemi ve annemi aynı gün kaybettik. Bana bir şey olmaz demeyin, dikkat edin” şeklinde konuştu.
Çok zor bir süreç geçirdiklerini ifade eden Şerefnaz Aydın ise, “1 hafta ben hastanede yattım. Sonra 1 ay eşime refakatçi oldum. Çok zor, psikolojik olarak insan çöküyor. Eşim çok hastaydı. Maske, mesafe ve hijyene dikkat etsinler. Ama nerden nasıl geldiğini de bilmiyorsun”
dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • Güneş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün dünya deli bir sen akıllısın.
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun. Günahlarınıza kefaret olur inşallah.
    Cevapla
  • Ebubekir 3 yıl önce Şikayet Et
    Küresel tiyatro satılmış medya eliyle ve korkutulmuş ahmaklarca devam ediyor zaten kronik hastalar var yaşlılar eceliyle ölüyor diğerleri normal gripten fakat yanlış tedavi ve ağır ilaçlardan ölüyor pisikolojileri bozulmuş aynı zamanda maske ve dezenfektanla bağışıklığı düşen insanlar kolaylıkla bu oyunun bir parçası oluyor sağlıkçı dedikleri hemşireler ve doktorlar ne labalatuarda inceleme yapıyor ne de bi bilgileri var dsö nün verdiği talimatları sorgusuz uyguluyorlar
    Cevapla
  • Keçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Yani yeni tip koronavirüs diye bir şey yok diyorsun.
    Cevapla
  • Fehime 3 yıl önce Şikayet Et
    siz uzaydamı yaşıyorsunuz eşim sağlıkçı yaklaşık bir yıldır neler çektiğini anlatmaya sayfalar yetmez ,aynı şekilde annem ve babam korona oldu ve aynı şekilde hastanede yattılar , halen bu şekilde inanmayanlara bende inanamıyorum ,hastanelerde fedakarca çalışan sağlıkçıları damı görmüyorlar ,yazıklar olsun ,
    Cevapla
  • Serpil 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç inanmıyorum bu haberlere.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yakalanınca inanırsın merak etme hastalığın ağır olmasa bile psikolojisi nasıl etkiliyor etrafındakilerle iletişimin kesildiğinde anlarsın senin gibi inanmayanlara darısı başınıza demek istiyorum ama o anı yaşadığım için yinede görmezsiniz inşallah.
    Cevapla
  • Avrupali garip 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki inanmassin cünkü sen en basidi.2000. Yillarini bilmiyorsun yada isine gelmiyor Ama sana tavsiyem gel Avrupanin en lnemli ülkesine hasteler berbat bir emar veya önemli filim icin bekle 6 ay bir sirt agrisi vs bekle 3 ay randevu bak o zaman ülkemizin kölesimi olursun yoksa gene kedi gibi yemek yerken gözünümü yumarsin orasini bilmem
    Cevapla
  • OluncaDoğrularsın 3 yıl önce Şikayet Et
    Yakından tanırım kedisini ne yazık ki tüm sözleri doğru
    Cevapla
  • Abd 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden inanmiyosunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar