Manisa'da hobi olarak başladı, işe dönüştürdü! Su kabaklarından şaheserler yapıyor

Manisa'da yaşayan 58 yaşındaki emekli fabrika işçisi Yunus Direr kendi imkanlarıyla ve bir sanatçı titizliğiyle su kabaklarını işleyerek gece lambası ve birçok farklı aksesuara dönüştürüyor. Bu şekilde aile ekonomisine de katkı sağlayan Direr, hemde dışarı çıkılamayan koronavirüs günlerinde keyifli zaman geçiriyor.

Manisa'da hobi olarak başladı, işe dönüştürdü! Su kabaklarından şaheserler yapıyor
Manisa'da hobi olarak başladı, işe dönüştürdü! Su kabaklarından şaheserler yapıyor
GİRİŞ 31.12.2020 11:00 GÜNCELLEME 31.12.2020 12:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde yaşayan çalıştığı fabrikadan 9 yıl önce emekli olan evli ve 1 çocuk babası Yunus Direr, vakit geçirmek için halk eğitim merkezi tarafından düzenlenen kurslara katıldı. Sırasıyla çini, seramik ve son olarak da su kabağından lamba işlemesini öğrenen Direr, zamanla su kabağı oymacılığına olan ilgisini geliştirerek, kiraladığı bir dükkanda atölye kurdu. Mesleğin inceliklerini öğrenen Direr, kendi yetiştirdiği su kabaklarına matkapla desenler çizerek, renkli boncuklarla süsledi. İçine yerleştirdiği ampullerle de gece lambası gibi aksesuara dönüştürdü. Aldığı siparişlere yetişemeyen Direr, sattıklarıyla aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Hobi olarak başladı, mesleğe dönüştü

Hobi olarak başladığı işle, emekliliği ardından meslek sahibi olduğunu dile getiren Direr, "Pandemi dolasıyla da dışarı çıkmıyorum. Atölyeme gelerek çalışmalarımı sürdürüyor, yaptığım ürünleri değerlendiriyorum. Kabağın içinin temizlenmesi, modellenmesi, boyanması ve boncuk çakılması gibi süreçleri var. Bu süreçte 1 gün içinde biten de var, 2 hafta içinde biten de. Ürünün hazırlanması yapacağımız modele göre değişiyor. Ürünlerden isteyen var. Kendi yaptığım modeller dışında siparişlere göre de çalışıyoruz. İstedikleri modeli kabak üzerine işleyerek, ürünlerimizi teslim ediyoruz" diye konuştu.



Öğrenmenin yaşı yok

Öğrenmenin yaşı olmadığını kaydeden Direr, "Burada beni gören arkadaşlarımız şaşırıyor. Ben de yapabilir miyim diye yapmaya çalışıyorlar. Öğrenmenin yaşı yok. Çocukta, büyükte, yaşlılar da her yaştaki insanlar bunları yapabilir. Koronavirüs (Covid-19) pandemisi sebebiyle dışarıda dolaşmaktansa evde bu işleri yaparak kendimize hem kazanç elde edebiliriz hem de boş vakitlerimizi değerlendirebiliriz" diye konuştu.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 2
  • Dermanbey Anadolu 3 yıl önce Şikayet Et
    isteyince oluyor yani,hazir yemek isteyenlere örnek olsun insallah
    Cevapla
  • Bülent 3 yıl önce Şikayet Et
    İşte azim, çalışkanlık. Yaş ne olursa olsun üretime katkı vermek gerek, Tebrikler. İş bulamıyorum diyenlere örnek bir çalışma.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!