Erzincan'da yaşayan 12 yaşındaki kız pandemi döneminde aldığı 3 buzağıyla çiftçiliğe atıldı!

Erzincan’ın Tercan ilçesine bağlı Gevenlik köyünde yaşayan ilköğretim 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Işıl Su Ece Ergül babasının verdiği harçlıkları biriktirerek 3 buzağı aldı. Pandemi sürecinde babasının yanında çiftçiliğe atılan kıza, Tercan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince ziyarette bulunuldu.

GİRİŞ 02.01.2021 12:50 GÜNCELLEME 02.01.2021 13:32
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Erzincan'ın Tercan ilçesine bağlı Gevenlik köyünde yaşayan 6.Sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Işıl Su Ece Ergül pandemi döneminde yaşından beklenmeyen bir karar aldı.  Babasının verdikleri harçlıkları biriktirerek 3 tane bu sene dünyaya gelen dişi buzağı aldı. Hayvan sevgisi ve veteriner olma arzusuyla çiftçiliğe atılan Işıl Su Ece Ergül, bölgenin en genç çiftçisi unvanını aldı. Pandemi sürecinde online derslerden arta kalan zamanın büyük bir bölümünü buzağılarla ilgilenerek geçiren Işıl Su Ece Ergül'e Tercan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emre Özelgül ziyarette bulundu.

Veteriner olmak istiyorum

 

 

Işıl Su Ece Ergül hayvan sevgisinin kendisini buzağı almaya ittiğini ifade ederek, “6. sınıf öğrencisiyim 12 yaşındayım. Hayvanları çok sevdiğim için babamın verdiği harçlıkları biriktirerek dana aldım. İlk bu kararımı babama söyledim o da olumlu karşıladı. Kedi, köpek harici ben çiftlik hayvanlarını da seviyorum. İleride veteriner olmak istiyorum.” dedi.



'Kızım çiftçiliğe atıldı'

Işıl Su Ece Ergül'ün babası Bülent Ergül ise kızının buzağı almak istediğini duyunca kendisine destek verdiğini kaydederek, “İnşaat işiyle uğraşıyorum. Bu pandemi sürecinde yatırımımın bir kısmını hayvancılığa yönlendirmeye karar verdim. Pandemi sürecinde gıda sektörünün önemini daha da iyi anladık. Kızım bir gün bana bir teklifle geldi. Baba ben büyükbaş hayvan almak istiyorum. En azından geleceğe bir yatırım olur. Senin hayvanların içerisinde beraber bakarız. Bende ne kadar parası olduğunu sordum. Harçlıklardan biriktirdiğim bir miktar parası olduğunu söyledi. 3 tane bu senenin dişi danalarından aldık. Kendisi ilgileniyor. Hayvanların tımarını yapıyor, temizliğini yapıyor, beslenmelerini sağlıyor. Çiftçiliğe atıldı.” diye konuştu.



Türkiye'de en genç hayvancılıkla uğraşanlardan biri

Gevenlik köyünde bölgenin en genç çiftçisini ziyaret ederek hediye veren Tercan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emre Özelgül'de şunları söyledi:

 

 

“Bugün Bülent beyin işletmesine geldik. İşletme ziyaretlerinde Bülent bey kızının hayvan aldığını söylemişti. Işıl Su, Tercan ilçemizin en küçük çiftçisi. Belki de Türkiye'de en genç sayılı hayvancılıkla uğraşan evlatlarımızdan bir tanesi. Kendisini biz tebrik ediyoruz. İlçe Tarım Müdürlüğü olarak her daim desteğimiz yanında olacaktır. Malum pandemi sürecindeyiz. Bakanlığımızın en uç birimi taşra teşkilatları olarak her daim vatandaşlarımızın yanındayız. Üretmek istiyoruz, üretimi artırmak istiyoruz. Üreterek zor günlerin üstesinden geleceğimizi biliyoruz. Tercan ilçemiz Doğu'daki nadir ilçelerden de bir tanesidir. Hem toprağı hem hayvanı verimlidir.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • Çağdaş nergiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Karar verebilmek önemli bir eylemdir! Kendi kararlarını alabilmem ve böylesi bir girişimdi bulunman beni hem sevindirdi hemde duygulandırdı. Kendine güvenmekten vazgeçme! Adın gibi su gibi ol...
    Cevapla
  • örnek 3 yıl önce Şikayet Et
    maşaAllah kızıma çok güzel bir örnek olmuş her daim başarılar dilerim..
    Cevapla
  • M.Zeki 3 yıl önce Şikayet Et
    Kızımızın yaptığı çok güzel de bunun gerçeklik değeri biraz zayıf gibi..hangi ortaokul öğrencisinin 3 buzağı alacak kadar fazla harçlığı oluyor ki...kafamda deli sorular...
    Cevapla
  • faruk 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet şov kokusu var biri utanmadan ziyarete gitmiş diğeride haber yapmış. gerçekten çok uzak bir haber. millet zorunlu tüketim mallarını alırken bile zorlanıyor. kız harçlıkla buzağı almış.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    M.zeki bey babasının yaptırdığı ahırı gördünüzmu. Sıradan bizim gibi hayvan beslemiyor .kolay değil o ahırı yaptırmak. Yani elinde var adamın. Destek olacağımıza kızımıza köstek olmayalım.
    Cevapla
  • Yahya Galip cebeci n 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah muvaffak etsin inşallah yan gelip yatmak tansa hayatı ayakta yaşamak daha iyidir Ata sözü: Yatan aslandansa gezen tilki daha iyidir Helal olsun
    Cevapla
  • Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kiza aferim, ama Türkiyede ne gencler var bu isler le ugrasan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı