Tokatlı çiftçi traktörünün tekerinin düştüğü çukurda insan kemikleri buldu

Tokat'ın Erbaa ilçesine 20 km uzaklıkta bulunan Ayan köyünde yaşayan çiftçi Remzi Gürel tarlasını temizlemek isterken ilginç bir olayla karşılaştı. Tarlasını temizlerken sürdüğü traktörün arka tekerinin aniden bir çukura düşmesiyle durumu fark etti. Farkında olmadan Roma döneminden kaldığı tahmin edilen toplu bir mezar buldu.

Tokatlı çiftçi traktörünün tekerinin düştüğü çukurda insan kemikleri buldu
Tokatlı çiftçi traktörünün tekerinin düştüğü çukurda insan kemikleri buldu
GİRİŞ 02.01.2021 13:33 GÜNCELLEME 02.01.2021 13:47
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Tokat'ın Erbaa ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Ayan köyünde yaşayan çiftçi Remzi Gürel, tarlasını temizlemek isterken ilginç bir olayla karşı karşıya kaldı. Kendisine ait tarlanın kenarlarındaki otları traktörüyle temizlerken sürdüğü traktörün arka tekeri aniden oluşan çukura düşünce Gürel durumu fark etti.



Çukurda insan kemikleri var

Uzun uğraşlar sonucu traktörü kurtaran Gürel, çukura baktığında ise insan kemikleri olduğunu farketti. Gürel, durumu jandarma ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine tarlaya, jandarma ekipleriyle gelen Cumhuriyet savcısı incelemelerde bulundu. Ayrıca Tokat Müze Müdürlüğü'nden arkeologlar çağırıldı. Açılan çukurda toplu mezarın olduğu görüldü. Çok sayıda insan kemiği olduğu belirlenen alan, Tokat Müze Müdürlüğü yetkilileri ve jandarma ekipleri tarafından koruma altına alındı.

"İçinde çok fazla insan kemiği var, tünel var"

Traktörü düştüğü çukurdan çıkartırken insan kemiklerini fark ettiklerini ifade eden Remzi Gürel, "Motoru çıkartırken baktık ki kemikler var. Motoru aldık, ondan sonra jandarmayı aradık. İçinde çok fazla insan kemiği var, tünel var. 10 metre bir tarafta 3 metre bir tarafta. Ama önü kapalı" dedi. 

Yapılan ilk incelemde Roma dönemine ait olduğu saptanan mezar alanının, dönemi yapılacak geniş çaplı araştırmayla netlik kazanacak.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 15
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Orada az dolaşmadık neyse amca içini boşaltmıştır
    Cevapla
  • Toprak 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimbilir kimlerdi onlarında mutlaka hırsları bitmek tükenmez arzuları vardı ama şimdi ne şekilleri belli ne suretleri.yol bitmiş,iz gitmiş bir avuç toz bir kaç kemikten ibaret.Hepsi uslanmış gerçeği görmüş, Sessizce o günü bekliyorlar.Dönüş ancak o günün sahibinedir.
    Cevapla
  • Şahinbey 3 yıl önce Şikayet Et
    Altınları almadan haber verilmemiştir :)
    Cevapla
  • ferıt 3 yıl önce Şikayet Et
    bızım ınsanımızın ne kadar genıs hayal dunyası var uzun menzıllı nukler fuze alınmasından altın cıkmasına kadar bızans a aıyt mezar sıt alanı olursa tarlaya yazık olur tarla sahıbı kemıklerı gorunce solugu jandarmada almıs bılse sıt alanı olacagını toprak atıp gecerdı :)
    Cevapla
  • Gerçeğin Sesi 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti olarak çok acil uzun menzilli nükleer başlıklı balistik füzeler üretmek zorundayız
    Cevapla
  • Gezgin 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek abi, gerçekten ne içiyorsun söyle bana, bende içeceğim aynından...
    Cevapla
  • Talha 3 yıl önce Şikayet Et
    Önceki kavimlerden helak edilenler için Allahu tâala "onlardan herhangi bir iz görüyormusun?" Diye buyruyor ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler