Ayvalı portakallı tart nasıl yapılır? Nermin Gül'ün tarifiyle ayvalı tart hazırlanışı...

Hem hafif hem de lezzetli olması sebebiyle çay saatlerinde çok fazla tercih edilen tart, damak zevkine göre arzu edilen meyvelerle hazırlanmaktadır. Portakallı ve ayvalı tart, kış meyvelerinin uyumu ile hazırlandığında farklı bir aroma elde edilmiş olur. Peki Ayvalı portakallı tart nasıl hazırlanır? Tart hamuru nasıl hazırlanır?

GİRİŞ 04.03.2021 14:53 GÜNCELLEME 04.03.2021 14:53

Tart, mevsiminde yetişen meyvelerle hazırlanarak farklı farklı tatlar elde edilebilir. Nermin Gül’ün tarifiyle hazırlanan tart ise kış meyveleri olan portakal ve ayva ile yapılmaktadır. Çok fazla şeker içermediğinden sağlıklı olmasının yanında tatlı ihtiyacını en güzel şekilde karşılamaktadır. 

İstiridye tatlısı nasıl yapılır? Nermin Gül tarifiyle istiridye tatlısı hazırlanışı...

Ayvalı Portakallı Tart Malzemeleri:

- 4 yemek kaşığı tereyağı

- 1 tane yumurta

- Yarım paket margarin

- Yarım çay bardağı süt

- 1 çay bardağı şeker

- 1 paket vanilya

- 1 paket kabartma tozu

- Aldığı kadar un

- Bir tutam tuz

Ayvalı Portakallı Tart İçi İçin:

- 2 orta boy ayva

- 1 portakal kabuğu rendesi

- 1 tatlı kaşığı tarçın 

- 1 Yumurta sarısı

- Pudra şekeri

Ayvalı Portakallı Tart Hazırlanışı:

Derin bir kase içinde tereyağı, şeker, yumurta, süt, tuz, kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılarak yumuşak bir hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurulur. Hamur yoğurtulduktan hemen sonra 2 adet ayva ve portakal kabuğu rendelenir. Geniş bir tavada kavrulurken tarçın da eklenerek yavaş yavaş pişirilmeye davam edilir. İç harç kısık ateşte pişerken tart hamuru tart kabına alınır ve kenarlara yapıştırarak iyice tart kalıbın yerleştirilir. Ardından hazırlanan harç tart hamurunun üzerine konur. Arta kalan hamur açılır ve uzun uzun kesilerek harcın üzerine çapraz şekilde konur. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirildikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilerek servis edilir. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı