En iyi un helvası nasıl yapılır? Sütsüz un helvası tarifi...

Az malzemeyle kısa sürede hazırlanan un helvası, kolay hazırlanmasının yanında oldukça lezzetli ve doyurucu bir tatlıdır. Tatlı ihtiyacını karşılayan un helvası yalnızca dört malzemeyle hızlıca hazırlanmaktadır. Un helvasının tam kıvamında olması için kavrulma süresi ve şerbetin miktarı çok önemlidir. Peki tam ölçülü un helvası nasıl yapılır?

GİRİŞ 08.10.2022 15:07 GÜNCELLEME 08.10.2022 15:07

Geleneksel Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan un helvası, birkaç temel malzemeyle kısa sürede hazırlanmaktadır. Oldukça pratik olan un helvası 30 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanıp servis edilebilir. Un helvasının tam kıvamında ve lezzetli olabilmesi için unun en az 20-25 dakika orta ateşte kavrulması gerekir. Un yeteri kadar kavrulmadığı takdirde un kokusu geleceğinden tam olarak istenen sonuç elde edilmeyebilir. Nermin Gül’ün pratik sunumuyla un helvası tarifi…

Muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Kolay ve pratik kadayıf pastası tarifi...

Un Helvası Malzemeleri:

- 125 gr tereyağı

- 1 su bardağı sıvıyağı

- 3,5 su bardağı un

- 1 su bardağı iç ceviz ya da fıstık

Un Helvası Şerbeti Malzemeleri:

- 1,5 su bardağı su

- 2 su bardağı şeker

Un Helvası Hazırlanışı:

Tereyağı ve sıvıyağ derin ve büyükçe bir tencerede karıştırılır. İyice eriyip bütünleştikten sonra yağı üzerine 3,5 su bardağı un eklenir ve 20-25 dakika boyunca ara vermeden kavrulur. Un kavrulurken içerisine fıstık ya da ceviz eklenerek unun rengi koyunlaşıncaya kadar kavrulmaya devam edilir. 

Un kavrulmaya devam ederken soğuk şerbet hazırlamak için derin bir kabın içine 1,5 su bardağı su ve 2 su bardağı şeker eklenir ve şekerler eriyinceye kadar karıştırılır. 

Şeker eridikten ve un da yeteri kadar kavrulduktan sonra (en az 20-25 dakika) unun üzerine şerbet eklenir. Şerbet yavaş yavaş eklenirken unun topaklanmaması için hızlıca karıştırılır. Şerbeti eklerken ellerin yanmamasına dikkat ederek tahta kaşık kullanılmasına özen gösterilmelidir. Şerbet ve unun bütünleşmesi için kısık ateşte 3-5 dakika karıştırarak pişirdikten sonra isteğe bağlı olarak servis edilir. Afiyet olsun…

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu