Muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Kolay ve pratik kadayıf pastası tarifi...

Kıtır kadayıf ve tam kıvamında muhallebinin uyumu ile hazırlanan kadayıf pastası, lezzetli olmasının yanında kolayca hazırlanmaktadır. Tarife uyulması ve püf noktalara dikkat edilmesi halinde kıtır kıtır kadayıf ve topaksız bir muhallebi elde etmek gayet mümkündür. Peki kadayıf tatlısı nasıl hazırlanır? İşte Nermin'in Enfes Mutfağından muhallebili kadayıf tatlısı...

GİRİŞ 19.04.2021 13:12 GÜNCELLEME 19.04.2021 13:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Muhallebili kadayıf tatlısı, en çok sevilen ve tercih edilen tatlılar arasında yer almaktadır. Kolayca hazırlanabilen kadayıf pastası, sütlü tatlı olmasına rağmen muhallebi kıtır kıtır kadayıfın uyumu ile tatlı ihtiyacını karşılamaktadır. Nermin Gül’ün pratik anlatımıyla kolayca hazırlanan kadayıflı muhallebi pastası tarifi…

Ayvalı portakallı tart nasıl yapılır? Nermin Gül'ün tarifiyle ayvalı tart hazırlanışı...

Kadayıf Pastası Malzemeleri:

- 200 gr kavrulmuş kadayıf

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 4 yemek kaşığı toz şeker

- 1 su bardağı ceviz

Kadayıf Pastası Muhallebisi İçin Malzemeler:

- 1 litre süt

- 1 su bardağı şeker

- 3 yemek kaşığı un

- 2 yemek kaşığı nişasta

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 paket vanilya

Kadayıf Pastası Hazırlanışı:

Kadayıf pastasını hazırlarken ilk olarak 2 yemek kaşığı tereyağında 200 gr kadayıf kısık ateşte yavaş yavaş kavrulur. Kadayıflar kavrulurken 4 yemek kaşığı toz şeker eklenir ve kavurmaya devam edilir. Kadayıflar kısık ateşte yavaşça kavrulurken muhallebi hazırlanmaya başlanır. 

Muhallebinin topaklanamaması ve tam krema kıvamında olması için şeker, un ve nişastayı karıştırdıktan sonra azar azar süt eklenir. Süt eklerken aynı zamanda çırpma teliyle karıştırmak topaklanmanın önlenmesi için çok önemlidir. Böylece pürüzsüz bir krema elde edilmiş olur. Un, şeker, nişasta ve süt karışımı ocağa alınarak kısık ateşte karıştırılarak pişirilmeye başlanır. Ocakta pişmeye başlayan muhallebinin içerisine vanilya ve tereyağı eklenir. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra soğuması için derin dondurucuda bekletilir.

Kavrulan tereyağı fırın kabı ya da kelepçeli kek kalıbına bastırarak konur. Kekin tabanına kadayıfların yarını koyduktan sonra diğer yarısı ayrılır. Kalan kadayıfın içinde ceviz ya da fındık kırarak karıştırılır. Dondurucudan çıkarılan muhallebi, kek kalıbının tabanına yerleştirilen kadayıfın üzerine eklenir. Muhallebinin üzerine son olarak hazırlanan cevizli kadayıflar eklenerek donması ve kıvamını alması için buzdolabında bekletilir. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • orkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tatlının hafifimi olur?
    Cevapla
  • rüya 2 yıl önce Şikayet Et
    Olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...