Miraç Kandili yapılacak ibadetler nelerdir? 12 Rekatlık Miraç Kandili namazı nasıl kılınır?

Miraç Kandili, Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in Allah (c.c) ile görüşerek ümmetine 5 vakit namazı müjdelediği, İslam'ın en kutsal 5 gecesinden biridir. Allah rızasını kazanmak için bu gecenin ibadetle geçirilmesi, özellikle nafile ve kaza namazlarının kılınması çok faziletlidir. Peki Miraç kandilinde hangi ibadetler yapılmalıdır? Miraç gecesinde kılınacak namaz ve okunacak dualar...

Miraç Kandili yapılacak ibadetler nelerdir? 12 Rekatlık Miraç Kandili namazı nasıl kılınır?
Miraç Kandili yapılacak ibadetler nelerdir? 12 Rekatlık Miraç Kandili namazı nasıl kılınır?
GİRİŞ 10.03.2021 21:18 GÜNCELLEME 10.03.2021 21:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Miraç Kandili, İslam dininin en önemli 5 gecesinden biri olup, Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in göğe yükseldiği mucizenin gerçekleştiği gecedir. Miraç Gecesi, Hz. Muhammed (s.a.s), Cebrail (a.s) rehberliğinde 7 kat semayı aşarak Allah (c.c) ile görüşerek 3 önemli müjdeyi ümmetine kazandırmıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in göğe yükselerek Allah ile görüştüğüne müşriklerin inanamaması sonucu İsra Suresinin ‘Kulunu bir gece, Mescid-i Harâm’dan kendisine bâzı âyetlerimizi göstermek için, etrâfını mübârek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allâh, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilen, hakkıyla görendir.’ Ayeti kerimesi gönderilmiştir. Miraç Kandilinde dinin temeli olarak adlandırılan 5 vakit farz namaz müjdelenmiştir. Bundan dolayı özellikle kaza ve nafile namazların kılınması tavsiye edilir. Miraç Kandili, Allah’ın rahmetinin yer yüzünde kullarının üzerinde olduğuna inanıldığında dolayı gece boyunca duaların kabul edilmesi ve günahların affedilmesi için ibadetle geçirilmesi çok faziletlidir. 

Miraç kandili mesajları 2021! Anlamlı, dualı, hadisli, sözlü ve manalı resimli kandil mesajları

MİRAÇ KANDİLİ FAZİLETLERİ NELERDİR? 

Miraç kandilinin en büyük mucizesi ve fazileti, Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in 1 gecede Kudüs’ten 7 kat semaya yükselerek Allah (c.c) ile görüşmesi ve sonrasında 3 önemli müjdeyi ümmetine iletmesidir. Miraç Kandilinde namaz müjdelendiği için en faziletli ibadet namaz kılmak olarak aktarılmaktadır. Bundan dolayı Miraç gecesi, geçmiş günahların affedilmesi için kaza ve nafile namazların kılınması Peygamber Efendimiz (s.a.s) başta olmak üzere din alimleri tarafından nasihat edilmektedir. Miraç Gecesi iman edenlere müjdelenen 3 hadise şöyledir: 

- Bakara Suresinin son iki ayet-i kerimesi ‘amenerrülü’

- Allah’a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi

- En önemli mucize ise 5 vakit farz namazının müjdelenmesidir. 

Miraç Kandili orucu kaç gün tutulur? Peygamber Efendimiz (s.a.s) hadislerine göre Miraç Kandili

MİRAÇ KANDİLİ İBADETLERİ NELERDİR? 

1- Oruç Tutmak:

Miraç kandilinde ibadetlere önem vermek Allah’ın rızasını kazanmak için çok faziletlidir. Namaz kılmak, kuran okuma, sadaka vermek gibi ibadetler dışında gündüzünü oruçla geçirmek, nefsin terbiyesi ve Allah’a yakınlaşmak açısından çok kıymetlidir. Bundan dolayı imkanı olanların ve sağlığı elverenlerin gündüzden oruç tutmaları tavsiye edilmektedir. 

2- Namaz Kılmak:

Miraç Gecesi, tüm iman edenlere 5 vakit farz namaz müjdelendiği için nafile ve kaza namazı kılarak geçirilmesi çok faziletlidir. Kaza ve nafile namaz kılmak dışında geçmiş günahların affedilmesi için Miraç Gecesinde kılınması tavsiye edilen 12 rekat namaz bulunmaktadır. Miraç Gecesi namazı kılınışı:

12 rekat olan bu namaz 2 rekatta bir selam verilerek kılınır. Namazın her rekatında Fatiha ve Kuran-ı Kerim’den bir sure okunarak kılınır. Her 2 rekatta bir selam verildikten sonra 100 kere ‘Sübhanallahi ve`l hamdü lillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber’ denilir. 12 rekat namazın tamamı bittikten sonra 100’er defa tövbe istiğfar ve salavatlar getirilir. 

Miraç Kandilinde okunacak dualar nelerdir? Kandil gecesinde çekilecek salavatlar...

3- Tesbih Çekmek:

Allah'ın affediciliği ve merhametine sığınmak için böyle önemli gecelerde bol bol tövbe istiğfar çekilmesi gerekir. Namaz ve Kuran-ı Kerim okumak dışında kişiler gece boyunca tespih çekerek Allah'ı zikretmeleri Allah'ın merhameti ve rızasını kazanmak için fırsattır. Miraç gecesi çekilmesi iyi olan tespihler:

- Sübhanallahi’l Hayyül-kayyum

- La ilahe illallah

- Sübhanallah

- Estağfirullahe’l azim ve etübü ileyh

- Allahu Ekber

4- Salavat Çekmek: 

- Aleyhissalatu vesselam 

Anlamı: Allahın salatu selamı onun üzerine olsun.

- Sallallahu aleyhi ve sellem

Anlamı: Allahu Teala, Ona salatu selam etsin.

- Allahümme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed

Manası: Allahım! (peygamberimiz) Hz.Muhammed’e ve aline (evladu iyaline) rahmet eyle.

- Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim
Anlamı: Ey Allahım ! Efendimiz, büyüğümüz Muhammed’e, evladu iyaline, ashabına salatu selam eyle.(Rahmet et, selametlik ver.)

- Allahümme salli ala Muhammedin ve enzilhul’muk’adel’mukarrabe indeke yevmel’kıyameti.

Anlamı: Ey Allah’ım! Hz. Muhammed’e Salatu selam et, ve onu kıyamet gününde sana yakın bir yere(makam-ı Mahmut’a) indir.

5- Tövbe İstiğfar:

Geçmişte isteyerek ye da bilmeden girilen günahların affedilmesi için Allah’ın tövbe kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecelerde kalpten tövbe ederek Allah’ın rızasına ve merhametine nail olmaya çalışılır. Miraç Kandilinde edilmesi çok sevap olan tövbe istiğfar duası: 

Allahümme ente Rabbî lâ ilahe illâ ente halaktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve vâ’dike mes’tetâtü eûzü bike min şerri mâ sanâtü ebû’ü leke bi-nîmetike aleyye ve ebû’ü bizenbî fağfirlî feinnehû lâ yağfıruz-zünûbe illâ ente.

Manası: Allah’ım! Sen benim Rabbimsin. Sen’den başka ibadete lâyık ilâh yoktur. Beni Sen yarattın. Ben Sen’in kulunum. Ezelde Sana verdiğim sözümde ve vaadimde hâlâ gücüm yettiğince durmaktayım. İşlediğim kusurların şerrinden Sana sığınırım. Bana lutfettiğin nimetleri yüce huzurunda minnetle anar, günahımı itirâf ederim. Beni affet, şüphe yok ki günahları Sen’den başka affedecek yoktur.

YORUMLAR 8
  • Namik. 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah pazarlık yapmaz. Tövbe haşa.
    Cevapla
  • hızır huzur 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahım! ümmet kitabını yanlızlığa terk etti . ümmet Peygamberimizin getirdiği halis dinden bi haber el alemin hikayelerini din zannediyor. israya inanırız ama miraçla ilgili Allahın kitabında tek ayet bulamazsınız. Zerdüşlüktan alınmış bir hikaye miraç diye millete dinin parçası diye yutturuluyor. Ne zaman akledeceğiz ne zaman kuranı okuyup alamaya çalışacağız. ne zaman kendimize döneceğiz.
    Cevapla
  • İlker derman 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah İntibah versin
    Cevapla
  • Mülhem 3 yıl önce Şikayet Et
    Haber 7 Allah razı olsun senden.
    Cevapla
  • Mete 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun haber 7 işte bu yüzden sizi takip ediyorum
    Cevapla
  • Safa 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaç gün oruç ne kadar namaz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail baskınında Nasır Hastanesi'nde bulunan 2 bin Filistinlinin akıbeti bilinmiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK artık gündem olmaktan çıkartılmalı