Miraç Kandili orucu kaç gün tutulur? Peygamber Efendimiz (s.a.s) hadislerine göre Miraç Kandili

Mübarek üç aylarda Allah (c.c) rızasını kazanmak ve günahların affedilmesi için ibadetlerde daha hassas davranmak çok faziletlidir. Özellikle İslam dininin en kutsal sayıldığı 5 gecenin şafağına kadar ibadetle geçirilmesi Allah katında çok sevap olduğu birçok alim tarafından nakledilmektedir. Peki Miraç kandilinde oruç tutmak faziletli midir? Miraç kandili orucuna nasıl niyet edilir? İşte Miraç Kandili önemi...

Miraç Kandili orucu kaç gün tutulur? Peygamber Efendimiz (s.a.s) hadislerine göre Miraç Kandili
Miraç Kandili orucu kaç gün tutulur? Peygamber Efendimiz (s.a.s) hadislerine göre Miraç Kandili
GİRİŞ 10.03.2021 08:47 GÜNCELLEME 10.03.2021 08:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İslam’ın en önemli 5 gecesinden biri olan Miraç Kandili, Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in 7 kat semaya yükselerek Allah (c.c) ile görüşerek ümmetine namazı kazandırdığı gecedir. Recep ayının 27. Gecesi gerçekleşen Miraç hadisesi, Peygamber Efendimiz (s.a.s), Cebrail (r.a) ile birlikte Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya oradan da Allah’ın huzuruna yükseldiği rivayet edilmektedir. Namazın iman edenlere müjdelendiği bu mübarek gecede yapılması en faziletli ibadet, namaz kılmaktır. Bununla birlikte Miraç Kandilinin gündüzünü oruç tutarak geçirmek, nefsin terbiye edilmesi ve ibadetlere ehemmiyet verilmesi bakımından Allah katında çok kıymetlidir. 

Miraç kandili mesajları 2021! Anlamlı, dualı, hadisli, sözlü ve manalı resimli kandil mesajları

Miraç Kandilinde okunacak dualar nelerdir? Kandil gecesinde çekilecek salavatlar...

İSRA SURESİNDE MİRAÇ MUCİZESİ

Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in 7 kat semaya yükselerek Allah’ın huzuruna varmasına inanmayanların olması üzerine şu ayet-i kerimeyi göndermiştir:

‘Kulunu (Muhammed’i) bir gece, Mescid-i Harâm’dan kendisine bazı ayetlerimizi göstermek için, etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Allah, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilen, hakkıyla görendir.’

PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.S)’İN HADİSLERİNE GÖRE MİRAÇ MUCİZESİ

Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in semaya yükselerek Allah ile görüştüğüne inanmayanların olması üzerine İsra Suresi 1. Ayeti dışında Peygamber Efendimiz (s.a.s) şu hadis-i şerifleri buyurmuştur:

- Ben Kabe’nin Hatim kısmında yatıyordum. Uyku ile uyanıklık arasında bana biri geldi, şuradan şuraya kadar (göğsümü) yardı. (Bu sözünü söylerken boğaz çukurundan kıl biten yere kadar olan kısmı gösteriyordu.) Kalbimi çıkardı. Sonra bana, içerisi iman ve hikmetle dolu, altından bir kap getirildi. Kalbim (çıkarılıp su ve Zemzem ile) yıkandı. Sonra içerisi iman ve hikmetle doldurulup tekrar yerine kondu…

- Miraç Gecesinde ateşten makasla kendi dudaklarını kesenleri görüp, kim olduklarını sordum. İlmiyle amel etmeyen din adamlarıdır.

- Cehennemde kokmuş leş yiyenlerin kimler olduğunu sordum. ‘Bunlar, gıybet ederek insanların etlerini yiyenlerdir.’ denildi.

- Miraç gecesi, uğradığım her melek topluluğu, ümmetime hacamatı tavsiye etti. 

Üç aylar ibadetleri: Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in hadisleri ışığında yapılacak ibadetler...

MİRAÇ KANDİLİ ORUCU

İslam dininin en kıymetli aylarından olan üç aylar, ibadetle geçirilmesi günahların affedilmesi ve Allah’ın rızasını kazanmak için fırsat ayları olarak görülmektedir. Üç aylar boyunca oruç tutmak kişinin hem sağlığını hem de nefsini zorlayabildiğinden Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in yaptığı gibi pazartesi ve perşembe günleri oruç tutulmanın da çok sevap olduğu belirtilmektedir. Bunlarla birlikte kandil günlerinde de oruç tutmanın çok faziletli olduğu İslam alimleri tarafından aktarılmaktadır. Namazın müjdelendiği miraç kandilinin gündüzünde oruç tutmak ve akşamında namaz ve kuran-ı kerim ile geçirmek Allah’ın rızasını kazanmak için çok faziletlidir. 

Üç aylar tesbihi nasıl çekilir? Üç aylarda çekilecek zikirler...

MİRAÇ KANDİLİ ORUCUNA NASIL NİYET EDİLİR?

Oruç tutacakken orucun kabul olması için niyet edilmesi gerekir. Kalben niyet etmek en önemlisidir. Kişinin sahura kalkması da bir niyet olarak görülür. Kişinin sahura kalkmama gibi düşüncesi varsa gece yatmadan niyet etmesi gerekmektedir. Recep ayı ya da her hangi bir zamanda oruç tutarken ‘Allah’ım niyet ettim senin rızan için oruç tutmaya’ şeklinde niyet edebilir. 

Üç aylar orucuna nasıl niyet edilir? Recep ayı orucu kaç gün tutulur ve faziletleri nelerdir?

YORUMLAR 6
  • Selman 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazı yerlerde çarşamba tutulmalı diyor bazı yerde perşembe. Kafam karıştı. galiba hem çarş hem de perş embe tutmak en iyisi olacak
    Cevapla
  • izmirli 3 yıl önce Şikayet Et
    kandilin gündüzü hangi gün? çarşamba günü mü? yoksa perşembe günü mü? ezber yazmasanız daha güzel olur
    Cevapla
  • şehzade 3 yıl önce Şikayet Et
    perşembe
    Cevapla
  • Yasemen 3 yıl önce Şikayet Et
    Çarşamba günü
    Cevapla
  • hacıdr 3 yıl önce Şikayet Et
    Perşembe aksama kadar mirac.yani mumkunse Çarşamba ve persembeyi oruçlu geçirin
    Cevapla
  • Ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    Perşembe
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak