Miraç Kandilinde okunacak dualar nelerdir? Kandil gecesinde çekilecek salavatlar...

Miraç Kandili, Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in semaya yükselerek Allah (c.c) ile görüşerek ümmetine 5 vakit farz namazı müjdelediği mucize gecedir. İslam'ın en önemli 5 gecesinden biri olan Miraç gecesinde namaz müjdelendiği için namaz kılmak çok faziletlidir. Namazla birlikte Allah katında isteklerin kabul edilmesi ve günahların affedilmesi için dua edilmesi tavsiye edilir. Peki Miraç Kandilinde hangi dualar okunur?

Miraç Kandilinde okunacak dualar nelerdir? Kandil gecesinde çekilecek salavatlar...
Miraç Kandilinde okunacak dualar nelerdir? Kandil gecesinde çekilecek salavatlar...
GİRİŞ 09.03.2021 09:59 GÜNCELLEME 09.03.2021 16:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in 7 kat semaya yükselerek namaz müjdesini ümmetine verdiği miraç mucizesi, Recep ayının 27. Gününde idrak edilmektedir. Miraç Kandili, İslam dininin en önemli 5 gecesinden biri olduğundan özellikle ibadetlere daha da önem verilmesi, gündüzü oruçla, akşamı nafile ve kaza namazlarla geçirmek çok faziletlidir. Miraç Kandilinde Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in ümmetine 5 vakit farz namazı müjdelemesine binaen Miraç Kandilinde kaza namazları kılınması tavsiye edilir. Namaz ibadetleri dışında günahların affedilmesi ve Allah’ın rızasını kazanmak için duaların edilmesi de çok önemlidir. 

Miraç kandili mesajları 2021! Anlamlı, dualı, hadisli, sözlü ve manalı resimli kandil mesajları

Miraç Kandili orucu kaç gün tutulur? Peygamber Efendimiz (s.a.s) hadislerine göre Miraç Kandili

MİRAÇ KANDİLİ GECESİ HEDİYELERİ

Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in 7 kat semaya yükselip Allah (c.c) ile görüştüğü Miraç hadisesinden sonra ümmetine 3 önemli müjdeyle geri dönmüştür. Bu üç müjde İslam dininin temellerini oluşturmaktadır.  Miraç gecesi Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in müjdelediği üç önemli hadise şöyledir:

- Bakara Suresinin son iki ayet-i kerimesi ‘amenerrülü’

- Allah’a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi

- En önemli mucize ise 5 vakit farz namazının müjdelenmesidir. 

Üç aylar tesbihi nasıl çekilir? Üç aylarda çekilecek zikirler...

MİRAÇ KANDİLİNDE OKUNACAK DUALAR NELERDİR?

Miraç Kandili, Allah’ın merhametinin yeryüzünde, kullarının üzerinde olduğu en mübarek gecelerden biri olarak kabul edilmektedir. Bunun için Allah’ın rızasını kazanmak ve günahların affedilmesi için bol bol tövbe istiğfar getirmek ve salavat çekmek çok faziletlidir. Miraç Kandilinde belli başlı okunması farz olan dualar olmasa da Allah’a dua etmenin ehemmiyet Furkan Suresi 77. Ayet-i Kerimesinde ‘De ki: Sizin dua ve niyazlarınız olmazsa, Rabbim size ne diye değer versin?’ şeklinde ifade edilmiştir. Şükür ve dua sadece Miraç Kandilinde değil her zaman Allah’ın kullarından beklediği en kıymetli ibadet olsa da Miraç Kandili gibi İslam dininin en önemli gecelerinde daha da önem verilmesi Peygamber Efendimiz (s.a.s) başta olmak üzere din alimleri tarafından tavsiye edilmektedir. 

Üç aylar ibadetleri: Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in hadisleri ışığında yapılacak ibadetler...

Miraç Kandilinde Çekilecek Salavatlar Şöyledir:

1- Aleyhissalatu vesselam 

Anlamı: Allahın salatu selamı onun üzerine olsun.

2- Sallallahu aleyhi ve sellem

Anlamı: Allahu Teala, Ona salatu selam etsin.

3- Allahümme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed

Manası: Allahım! (peygamberimiz) Hz.Muhammed’e ve aline (evladu iyaline) rahmet eyle.

4- Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim

Anlamı: Ey Allahım ! Efendimiz, büyüğümüz Muhammed’e, evladu iyaline, ashabına salatu selam eyle.(Rahmet et, selametlik ver.)

YORUMLAR 1
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Metni baştan sona okudum. Hep aynı cümleleri yazarak metni uzatmışsınız..3 defa aynı cumleler yazılı. Ben lisedeyken bazı arkadaşlar yazılı sınavda soruların cevaplarını bilemeyince yazdığı bir kaç cümleyi tekrar tekrar yazarak cevabı çok gösterip güya öğretmeni kandırmaya çalışıyorlardı..Haber metnini okuyunca aklıma o günler geldi nedense...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı