Avrupalılar pandemide Türkiye'den balık yedi!

Koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken tüm dünya bağışıklık güçlendirici gıdalara yönelirken bu gıdaların başında şüphesiz balık geldi. İzmir Balıkçı İş adamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan salgın döneminde Türkiye'deki balığa Avrupa'dan talebin yüzde 50 arttığını söyledi.

Avrupalılar pandemide Türkiye'den balık yedi!
Avrupalılar pandemide Türkiye'den balık yedi!
GİRİŞ 10.03.2021 10:01 GÜNCELLEME 10.03.2021 11:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Koronavirüs sürecinde bağışıklık güçlendirecek gıdalar tercih edilirken, en fazla talep edilenlerin başında balık geldi. Balıkçılık sektörü pandemide büyürken, Türkiye’deki balıklara Avrupa'dan talep arttı. Yüzde 50 oranında talep artışı olduğunu söyleyen İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı ve İZTO (İzmir Ticaret Odası) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin Çakan, "Bizim denizlerimizdeki balıklar daha kaliteli. Bu da Avrupa'dan talep görme sebebi. Hem avcılık hem de kültür balıklarına inanılmaz bir talep var. Türkiye'nin geçen yıl su ürünleri ihracatı 1 milyar 50 milyon dolar civarındaydı. Allah nasip ederse bu yılki beklentimiz 1,5 milyar dolar civarında. Geçen yıla göre yüzde 50 oranında bir artış bekliyoruz. En çok ihraç ettiğimiz ürünlerin başında çipura, levrek, hamsi, ahtapot, sübye, kalamar geliyor. En fazla ürün sattığımız yer ise Avrupa Birliği ülkeleri" dedi.

Uzun süredir tezgahta görülmeyen kırlangıç balığı av sezonu biterken Trabzon'da ortaya çıktı!

Talep artışının ilk nedeni Türk sularında yetişen balıkların kalitesi

Çakan, talep artışının nedenini ise şöyle açıkladı: "Birinci neden Türk sularında yetişen balıkların kalitesi. İkinci neden ise pandemi sürecinde insanların beslenme alışkanlıkları değişti. Covid- 19'dan sonra insanlarımızın balığa talebi oldukça arttı. Balık, insanların bağışıklık sistemini güçlendirmesine katkı sağlıyor. Ayrıca Omega3 en çok balıkta var. Koronavirüse karşı insanların bağışıklığını güçlü tutuyor." dedi.

Dünyada gıda sorunu bulunduğunu belirten Çakan, Türkiye'de su ürünleri sektörünün her yıl geliştiğini belirtip, talep artışının bu gelişimi artıracağını söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Abdullah Gazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Hele o yüzden biz doğru dürüst balık yiyemedik zaten artık tavukta yiyemiyoruz Kırmız et Kurbandan Kurbana Kalanlar azar azar yumurta bu fiyata almam süt uçtu yoğurt iki katı oldu maaşlar %7 -%11 Allah şükür çalışıyoruz da Üniversiteye giden çocukların harçlıklarını göndere biliyoruz yine de Allah Devletimize Milletimize Zeval vermesin Hükümetimizi Başımızdan Eksik Etmesin 2000 ÖNCESİ DAHA KÖTÜLERİNİ DE GÖDÜK BİZ....
    Cevapla
  • yiğido 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin insanı hasi istavrit gi ucuz balıkları dahi yiyemedi. bunun sorumlusu hükümet acaba hiç düşünmüyor mu? evet Hükümete oy veren biri olarak da eleştiriyorum hayat çok pahalandı yakında insanlar aç sefil olacak. ekonomimiz istanbul belediyesi gibi oldu.
    Cevapla
  • buişlerböyle 3 yıl önce Şikayet Et
    o elinde ki telefonunun internet faturasına bile en az 50 tl ödüyorken ailene 1 kilo balık almıyorsan auıp senin dostum , bırakın bu algı oyunlarını karşınız da ahmak yok ...
    Cevapla
  • ahmet ileri 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolar yükseldiği ve Türkiye'deki ürünlerin fiyatları Avrupalıların alım gücünün altında olduğu için alıyorlar, KISACASI UCUZ ÜRÜN BULMUŞLAR
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar