Sobada yakmak için aldığı odunlarla yeteneğini keşfetti, sanat eserleri üretiyor!

Tunceli'de esnaflık yapan 39 yaşındaki Yüksel Katurman pandemi nedeniyle dükkanların kapanması ve koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamaları döneminde boş zamanlarını değerlendirerek kendine hobi edindi. Katurman sobada yakmak için aldığı odunlarla hiçbir eğitim almadan çeşitli sanatsal ürünler yaptı.

GİRİŞ 15.03.2021 16:03 GÜNCELLEME 15.03.2021 16:04
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış
  • Koronavirüs salgınını fırsata çevirerek sokağa çıkma kısıtlamalarında evde sıkılmamak için kendine yeni hobiler bulanlar arasına bir yenisi daha katıldı.
  • Tunceli'de 39 yaşındaki esnaf Yüksel Katurman sobada yakmak için aldığı odunlardan sanat eserleri üretiyor
  • Katurman boş vakitlerini değerlendirirken yeteneğini keşfedip kendine yeni bir hobi edindi.
  • Hayalinin bu işin eğitimini de alarak atölye açmak olduğunu söyledi.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında herkes evlere kapanınca boş vakitlerini değerlendirmek için çeşitli aktiviteler ve hobiler edindi. Tunceli'de yaşayan bir esnaf önce çeşit çeşit taşları topladı ancak onların işletmesi için teçhizat gerektiği için vazgeçti. Sonra esnaf Yüksel Katurman, soba yakarken eline aldığı odunla hayatına renk geldi. Sobaya atacağı odunu yavaş yavaş işleyen ardından sanatsal ürünler çıkarmaya başlayan Katurman, evlerinin alt katında kendine yaptığı bir bölümde çalışmalarını sürdürmeye başladı. Kısa sürede çeşit çeşit, yüzleri ağaca işleyen Katurman, hiç bir eğitim almadan odunlara şekil vermeye başladı. Şimdi amatör olarak yaptığı bu işi eğitim alarak profesyonelleştirmek isteyen Katurman, aynı zamanda bir atölye kurmak istiyor.  

36 yıllık kamyon şoförü her şeyi bırakıp köyüne döndü! Huzuru ağaç dikmekte buldu



Sobayı yakacakken tesadüfen aklıma geldi

Pandemi sürecinde başladığı hobisini  sürdüren Katurman, “Pandemi başladı dükkanlar kapandı. Yapacak bir şey yoktu. Havalar da soğuktu. Küçük küçük taşlar toplamaya başladım. Bir akşam sobayı yakarken ahşaptan şekiller yapıldığını görmüştüm internetten. Taş daha zor. Taş için özel makine lazım. Maddi durumumdan alamazdım. Sobayı yakarken başladım. Bu odundan heykel yapabilir dedim. Başladım. Baktım oluyor. Sobaya atmadım odunu telef olmasın dedim. Kendimi denedim. Yaptıkça ortaya yavaş yavaş yüz ortaya çıkmaya başladı. Taşları bırakıp ağaçlara yöneldim” dedi.



Hayali eğitim alıp atölye kurmak

Daha sonra sobalık odunlardan işlenebilecekleri ayırdığını aktaran Katurman, “Sobalık doğradığımız odunlardan yapmaya başladım. Değişik gördüğüm ağaçlarla başladım. Yaptıkça, yapacağım dedim. Oymaya başladım. Yaptıkça yapasım geldi” diye konuştu. Hiçbir eğitim almadığını ancak eğitim almayı artık düşündüğünü de aktaran Katurman, hayalinin küçük bir atölye yapmak olduğunu, kurumuş ağaçlarla çeşitli çalışmalar yapmak istediğini kaydetti. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • eci 3 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel olmuş kardeş..helal olsun..yeteneksizler yorum yapmaya başladı..üremekten başka bi beceri olmayanlar toplnmış yine
    Cevapla
  • UYAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Sobayı yakacakken PUT lar ile kendini yaktı. yazık olmuş PUTculuk yakar seni demedi deme
    Cevapla
  • aglot 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi birşey yapsaydın gardaş la.
    Cevapla
  • aglot 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi birşey yapsaydın gardaş la.
    Cevapla
  • aglot 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi birşey yapsaydın gardaş la.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı