Ukraynalı gelin Müslüman oldu, 'Ayla' ismini aldı!

Kütahya'nın Simav ilçesinde yaşayan Mehmet bodur 3 yıl önce Ukrayna vatandaşı Hristiyan Natalııa Tereshchenko ile evlenmişti. Bodur'un eşi Simav İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen ihtida töreninde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Ukraynalı gelin Müslüman oldu, 'Ayla' ismini aldı!
Ukraynalı gelin Müslüman oldu, 'Ayla' ismini aldı!
GİRİŞ 18.03.2021 16:38 GÜNCELLEME 18.03.2021 17:46
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kütahya'nın Simav ilçesinde yaşayan ve esnaf olarak geçimini sağlayan 42 yaşındaki Mehmet Bodur, 3 yıl önce tanıştığı Ukrayna vatandaşı 36 yaşındaki Natalııa Tereshchenko ile evlendi. Müslümanların yaşantısından etkilenen Tereshchenko, kendi isteği ile Müslüman olmaya karar verdi. Simav İlçe Müftülüğü'ne yapılan başvuru sonucu Tereshchenko, Yeni Cami'de düzenlenen ihtida töreninde Müftü Muhammed Aydın’ın rehberliğinde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. 

Şehit olduğunu öğrendiği kardeşinin naaşını almaya gitti, kardeşini sağ olarak buldu!



İslamiyeti kendisine yakın hissetti

Eşiyle 3 yıl önce Ukrayna’da tanışıp evlendiğini ve Simav’da yaşamaya karar verdiklerini söyleyen Mehmet Bodur, İlçe Müftüsü Muhammed Aydın’ın şahitliğinde eşinin İslamiyet’i kabul ettiğini ifade etti. Müslüman olan Ukraynalı 1 kız çocuğu annesi Natalııa Tereshchenko ise, İslamiyet’in kendisine daha yakın geldiğini Türkiye’de yaşayınca hissettiğini belirtti. Tereshchenko, “Müslüman olarak yaşayabileceğime inandım” dedi. 



Çevresinde Müslüman güzelliğini görmüş, karar vermiş

Simav İlçe Müftüsü Muhammed Aydın, hayattaki güzellikler görününce insanların İslam ile şereflendiğini belirtti. Aydın, “Bu kardeşimiz eşinde Müslümanlığın güzelliğini görmüş, komşularının İslami hayatlarındaki örf, adet ve geleneklerini görmüş, İslam’ın hak din olduğuna karar vermiş. Bizler de vaize hanım başkanlığında kardeşlerimizi gönderdik, konuşmalarını sağladık. Bugün İslam’la şereflenmesine vesile olduk, tanıklık ettik. Hayırlı olsun, Rabbim hayırlı bir hayat yaşamayı nasip etsin” dedi.
Natalııa Tereshchenko, Müslüman olduktan sonra Ayla ismini aldığını ifade etti.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Cenabı Allah yuvanızı her daim huzurlu eylesin.
    Cevapla
  • 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHÜ TEALA hayırlı mübarek etsin amin.
    Cevapla
  • Ethem ESER 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahım hayırlı eylesin
    Cevapla
  • Ertan 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah c.c mesut etsin. Ukraynada kıpçak türkü kökenli çok insan var, ama hristiyanlar, zaman içinde kaynaşmışlar, ukraynanın güneyi deşti kıpçak olarak geçiyor.
    Cevapla
  • muhammet gündoğdu 3 yıl önce Şikayet Et
    çifler birbirine çok yakışmış mutluklar dilerim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!