Bir çift kuşla başladığı hobisi 200 kuşluk bir tutkuya dönüştü!

Tokat'ta yaşlı adamın bir çift muhabbet kuşuyla başladığı hobisi zamanla tutku haline geldi. Şimdi evinin odasında 200'ün üzerinde kuşa bakıyor.

Bir çift kuşla başladığı hobisi 200 kuşluk bir tutkuya dönüştü!
Bir çift kuşla başladığı hobisi 200 kuşluk bir tutkuya dönüştü!
GİRİŞ 30.03.2021 15:09 GÜNCELLEME 30.03.2021 15:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tokat'ın Hocaahmet Mahallesi'nde yaşayan 65 yaşındaki 3 çocuk babası Sebati Şengül'ün çocukluk hayali gerçek oldu. Emekli olduktan sonra bir çift muhabbet kuşu alarak beslemeye başlayan Şengül kısa sürede hobisini tutku haline getirerek işleri büyüttü. Zamanla kuş sayılarının arttığını söyleyen Şengül evin girişindeki bir odayı kuşlara tahsis ederek orada beslemeye başladı. 5 yıllık süreçte kuşların sayısı 200'ü aştığından yaşlı adam kuşlara 39 yaşındaki oğlu Engin Şengül ile birlikte bakıyor. Kuşların yanı sıra bahçesinde birçok çeşit kümes hayvanı besleyen yaşlı adam halinden memnun.

Komşusundan öğrendiği tatlıyla imalathane açtı, 3 çocuk okutuyor!

 

Kuşların hepsi benim torunlarım

Kuş ve kümes hayvanlarına çok meraklı olduğunu ifade eden Şengül, emekli olduktan sonra bu merakının bir tutkuya dönüştüğünü söyledi. Evinin bahçesinde kümesinde birçok çeşit tavuk ve horoz yetiştiren Şengül, evinin girişindeki bir odada ise 200’ünüzerinde muhabbet kuşu besliyor. Yıllar önce bir çift kuşla başladığını belirten Şengül, “O sevgi bizi yumak haline getirdi, büyüttü. Eşten dosttan aldık, gittik getirdik. Biz buradan ürettik bu şekilde çoğalttık. Şu anda 200 üstü de kuşumuz var. Ve bunların hepsi de benim torunlarım. Torun olarak bakıyorum. Öyle seviyorum” dedi. 



Sevdiğimiz için muhabbetle bakıyoruz

Severek baktığı için hiçbir zaman zorluk yaşamadığını belirten Şengül, “Hiçbir zaman zorluğu olmuyor. Yeter ki o işi severek yapın. Sevdikten sonra hiçbir şeyin zorluğu olmaz. Sevdiğimiz içinde muhabbetle bakıyoruz” diye konuştu.

Kuş sevgisi babadan geçti

Babası ile birlikte kuşlara bakan Engin Şengül ise “Babamdan kalan bir sevgi diyelim biz buna. Kuşların mamasını yapıyoruz yemini suyunu her şekilde tedarik ediyoruz. Görenler şaşırıyor, çok farklı kuşlar var. Misafirlerimiz geliyor bazen, içeriye giriyor. Girdiği zaman yazın neymiş böyle diyorlar. Hediye veriyoruz zaten. Çoğunu boş göndermiyoruz elimizden geldiği kadar” ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    adam evinde ticarethane kurmuş siz de hobi diye paylaşıyorsunuz
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    " "Hediye veriyoruz zaten. Çoğunu boş göndermiyoruz elimizden geldiği kadar” ifadelerini kullandı. ""
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar