Yozgat'ta başından vurularak hayatını kaybeden savcı evlat edinilmiş

Yozgat'ta başından vurularak hayatını kaybeden 28 yaşındaki Cumhuriyet Savcısı Özlem Salkım'ın ailesi tarafından 3 aylıkken evlat edinildiği ortaya çıktı.

Yozgat'ta başından vurularak hayatını kaybeden savcı evlat edinilmiş
Yozgat'ta başından vurularak hayatını kaybeden savcı evlat edinilmiş
GİRİŞ 29.03.2021 16:31 GÜNCELLEME 29.03.2021 17:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yozgat'ın Sorgun Adliyesinde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Özlem Salkım, geçen 24 Mart'ta Bahçelievler Mahallesi Yazıcıoğlu Caddesi'ndeki evinde arkadaş grubuyla doğum gününü kutladığı sırada başından tabanca ile vurularak ağır yaralandı. 68 yaşındaki Rahime ve 66 yaşındaki Ramazan Salkım çifti, evlendikten 17 yıl sonra 3 aylıkken evlat edindikleri tek çocukları Özlem'i kaybetmenin acısını yaşadı. Baba Ramazan Salkım, "Çok adaletliydi; 'baba sen bile suç işlersen adaleti uygularım' derdi. Ben onsuz yaşayamam" dedi.

Cumhuriyet Savcısı, doğum günü kutlamasında başından vuruldu

Evde bulunan arkadaşları serbest bırakıldı

Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedaviye alınan Salkım, 3 gün süren yaşam savaşını kaybetti. Özlem Salkım'ın cenazesi, memleketi Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Bulak köyünde toprağa verildi. Salkım'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında olay sırasında evde bulunan astsubay, uzman çavuş, adliye çalışanı ile cumhuriyet savcısı 4 arkadaşı gözaltına alındı. Şüpheliler, Özlem Salkım'ın, silahla oynarken kendisini vurduğunu ileri sürdü. 3 kişi savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, tabancanın sahibi astsubay A.M. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yozgat'ta doğum günü kutlamasında başından vurulan savcı Özlem Salkım vefat etti


3 aylıkken evlat edinmişler

Ölümü ilçede büyük üzüntüye neden olan Özlem Salkım'ın, Rahime ve Ramazan Salkım tarafından evlat edinildiği ortaya çıktı. 1976 yılında evlenen çiftin, 4 yıl sonra doğan kızları 2 gün sonra hastanede ölünce, bir daha çocukları olmadığı, bunun üzerine 1993 yılında Çocuk Esirgeme Kurumu'na başvurup, 3 aylıkken Özlem'i evlat edindiği öğrenildi.

Çok çalışkan, adaletliydi

Memur emeklisi olan Ramazan Salkım, Özlem'i 3 aylıkken evlat edindiklerini söyleyerek, "Sonradan öğrendiğimize göre annesi vefat etmiş, babasının kim olduğunu öğrenemedik. İlkokul, lise ve üniversitede çok başarılı bir çocuktu. Kırıkkale Üniversitesi’ni kalmadan bitirdi, sonra avukatlık stajını yaptıktan sonra, savcılık imtihanına girdi. Savcılığı kazandı, Ankara’da 1,5 sene savcılık stajını yaptı. Sonra Sorgun Adliyesine atandı. Sürekli gelir giderdi. İşi çok iyiydi; ama çok yoğundu, işini çok severek yapıyordu. Çok adaletliydi; 'baba sen bile suç işlersen adaleti uygularım' derdi. Geçen sene koronovirüs salgını başlamadan önce kendisi gelip biraz kaldı, sonra da biz gidip biraz yanında kaldık. Sonra korona başladı, 'size zarar olur' diye gelip gitmedi. Biz kendisine gittiğimizde de yoğun çalıştığı için bizimle ilgilenemediği için üzülüyordu. Sonra da göremedik" dedi.

Bir tane kızım vardı onu da yurttan almıştım

Özlem’le en sonra olay akşamı konuştuğunu anlatan Ramazan Salkım, "'Arkadaşlarım gelecek evimde temizlik yapıyorum' dedi. 'Benim vergi işim var, internetten halledemedim' dedim, o da 'WhatsAptan at ben hallederim' dedi. Sonra misafirleri geldi, 'rahatsız etmeyim' diye düşünüp aramadım. Sonra olayı öğrendik. Hastaneye vardığımızda ameliyat bitmişti, başhekim 'durumu kritik' dedi. Ertesi gün olduğunda 'biraz daha iyi gidiyor' dediler. Biz ümitlendik, çok mutlu olduk. Ama sonra kurtarılamadı. Biz o anda yıkıldık, bir tane kızım vardı yurttan almıştım onu, ben onsuz yaşayamam" diye konuştu. 

Kızımın ölümüyle ilgili hatalar olduğunu düşünüyorum

Ramazan Salkım, kızının ölümüyle ilgili "Kızımın ölümüyle ilgili hatalar olduğunu düşünüyorum. Tabancanın orada dolu olması, tabancayı 'boş' dediler de kızım o tabancayı başına mı dayadı diye düşünüyorum. Eğer doluysa o tabanca orada ne işi vardı, 4 kişiydiniz neden tabancayı kaldırmadınız? Ben onu sorguluyorum. Tabancanın emniyeti yokmuş, Özlem kendi tabancasının mermisini çıkarmış, yatağının altına koymuş. Çok şen şakrak bir kızdı, hiç bir sıkıntısı yoktu. Sürekli çalışıyordu, çok yoğundu. Neşeşi iyiydi, bir hafta 10 gün önce bana telefonda neşeli türküler söylemişti. Ben de ona kısa 'ben seni unutmak için sevmedim' diye türkü söyledim. Doğum gününde ona güzel bir mesaj attım, o da bana ‘baba sen böyle şeyleri de mi bilirsin’ demişti, öyle bağlıydım kızıma" ifadelerini kullandı.

28 yıldır tek kötü kelimesini duymadım

Anne Rahime Salkım ise "Hiç kalbinde kötülük olan bir çocuk değildi, okuluna, derslerine, annesine, babasına bağlı bir çocuktu. 'Prenses annem', 'tatlı babam' derdi. 28 yılda bir kötü kelimesini duymadım. Çok muhteşem bir çocuktu" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • Hasan Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah ramet eylesin mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • anadolu adamı 3 yıl önce Şikayet Et
    beylik silahı başkasına dolu olarak verilirmi .... doğum gününde silahın ne işi var... olay biraz karışık geldi
    Cevapla
  • Halıl 3 yıl önce Şikayet Et
    Bır savcının astsubay ve Uzman Çavuşlarla yaşgunu kutlaması manidar..Savcı ancak hakım ve Savcılarla doğum günü kutlayabilir..Burada ınce iş var,gönul işide olabılır..Ne dersenız deyin işin içinde ince detay var..Polıs bulup ortaya çıkarır..Adlıye personelı bile konuyu tahmın ederler..Allah rahmet eylesin..
    Cevapla
  • Xyz 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Varsa bi durum ortaya çıksın. Sen herhalde hindistanda yaşıyosun. Ne örümcek kafalı bi düşünce yani bi savcının mesala çoban çiftçi işçi memur bi arkadaşı olamaz diyorsun sadece kendi sınıfından insanlarla konuşur arkadaşlık eder diyosun öyle mi
    Cevapla
  • Murat CİN / AFYON 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendine bey hanım dedirten çocuklarını sokağa atan müptezeler sadece bir dakikalığın bu gönlü dağ gibi büyük olan amcanın yaşlı gözlerine bakında insanlığın ne olduğunu görün ...
    Cevapla
  • çakıroğlu. 3 yıl önce Şikayet Et
    kendisine malesef bu kardeşlerimizin adaleti olmuyor.adaletmi doğum gününde kaza kurşunuyla öl.bu tedbirsizlik niye.hepside profesyonel.adli çalışan hariç.böyle bir dosya önüne gelse idi rahmetli savcı hanımın önüne kamu hukuku adına savunması ne olurdu acaba.olası değil böyle davranması.mesleği ile aldığı eğitim ile çelişiyor.ölçü (kader) bu DEĞİL....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt