Eşinin şiddeti sonrası bayılarak gittiği hastanede behçet hastası olduğunu öğrendi

Gaziantep'te yaşayan Lale Mines eşinden gördüğü şiddet sonrası baygınlık geçirerek hastaneye götürüldü ve orada behçet hastalığına yakalandığını öğrendi

Eşinin şiddeti sonrası bayılarak gittiği hastanede behçet hastası olduğunu öğrendi
Eşinin şiddeti sonrası bayılarak gittiği hastanede behçet hastası olduğunu öğrendi
GİRİŞ 16.04.2021 12:30 GÜNCELLEME 16.04.2021 13:57
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Gaziantep’te yaşayan 29 yaşındaki Lale Mines  7 yıl önce evlendiği eşi tarafından iddiaya göre kayınvalidesi yüzünden şiddet görmeye başladı. Evlendikten bir yıl sonra başına aldığı darbe sonrası baygınlık geçirerek hastaneye kaldırılan kadın, yapılan muayene sonrasında ‘behçet’ hastası olduğunu öğrendi. Eşinin de terk ettiği kadına annesi bakmaya başladı. 

Mardin'de bir tatlıcı askıda tatlı kampanyasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor!


Hastalığının yanında bir de eşi terk etti

5 yıl önce başlayan tedavi ile iyileşme sürecine giren Mines’ın hastalığı yeniden nüksederek ilk önce bir gözünü kaybetti, bir yıl önce de yatalak kaldı. Bunca sıkıntı ile boğuşan genç kadın eşi tarafından da terk edilince annesine sığındı. Kızının hiçbir ihtiyacını karşılayamayacak durumda olduğunu belirten anne İslim Mines, kızının evlendikten sonra bu hale geldiğini kaydetti. Maddi durumu iyi olmadığı için kızını özel hastaneye götüremediğini kaydeden Mines, “Benim kızım engelli, altını alıyorum, bez bağlıyorum, kızımı doğru dürüst bir hastaneye götüremiyorum. Özel hastaneye götürsem belki bir faydası olurdu, iyileşirdi” dedi. 
 
İlk gözlerini kaybetti, sonra yatalak kaldı

Kızının evlenmeden önce iyi olduğunu, her şeyin evlendikten sonra değiştiğini kaydeden anne Mines, “Behçet hastası benim kızım, ilk önce gözlerini kaybetti geri açıldı ama bir gözünü tamamen kaybetti, şuan yatalaktır. İlk önceleri çok iyiydi evlendirdik ama evlenince bu hale geldi. Bir gün beni çağırdılar dediler, ‘kızın felç olmuş’ gittim baktım hakikatten de böyle sonra hastaneye götürdük 2-3 ay Üniversite Hastanesinde yattı iyi oldu ama sonra yeniden eskisi gibi odu. Kız dedi bana vurdu ama biz görmedik, beyin damarı tıkanmış ondan dolayı felç geçirdiğini söylediler. Eşi hiç sahip çıkmadı sonra gidip evlendi şimdi 3 çocuğu var kız da benim yanımda”
ifadelerini kullandı. 

Her şey annem yüzünden oldu

Yaşadığı şiddet anları aklına geldikçe gözyaşlarını tutamayan Lale Mines, dili döndüğü kadar anlattığı hikayesinde, her şeyin eşimin annesi yüzünden olduğunu söyleyerek, başına darbe aldıktan sonrasını hatırlamadığını kaydetti. Talihsiz kadın şimdi eski günlerine döneceği günlerin hayaliyle yaşıyor. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • Abdurrahman 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah mazlumun hakkını elbet bir gün sorar, ya bu dünyada ya ahirette
    Cevapla
  • vedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarda Ahlak yok özel hastaneye gidiş sebebim devlet hastanesinde Pandemi hastaları var diye,korkumdan. Vatandaş cahil özel hastanede daha iyi bakarlar zannediyor. Kesinlikle soyuyorlar,eşkiya Özel hastanelere inmiş.
    Cevapla
  • vedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabii bir de ürologa yatırdık aynı parayı. O da bu sefer geri kalır mı Tomografi istedi onca filim ve tahlilin üstüne,verdik ona da 350 lira . Ve ürolog sonunda senin idrar yolunda taş var dedi. Git eve ilaçları kullan bir haftaya düşmezse amelyatla alacağız dedi. Sadece bir günde 1500 liraya yakın paramı kestiler ,doktor anlamazmı taş ağrısıyla ,gaz sancısını,PASLAŞARAK BENİ SOYDULAR. Allaha dua ettim yarabbi şifa ver beni bunların eline bir daha düşürme diye. Ertesi gün taş düştü.
    Cevapla
  • baba2125 2 yıl önce Şikayet Et
    öncelik ALLAH ŞİFALAR VERSİN ,özel hastahane ne alaka devlet hastahanelerinde çok iyi doktorlar var. arık özel hastahaneyi aklınızdan çıkarın soygundan başka birşey deil
    Cevapla
  • vedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Çoooook doğru söylemişsin. Aynı hastanede acile gittim filim çektiler tecrübeli doktor karın ağrısına gaz dedi,bir sürü ilaç verdi ,eve geldim. Gece yarısı ağrım arttı aynı acile gittim bu sefer serum bağladılar ,genel cerrahı bekle dediler hiç uymadan saat 9 a kadar genel cerrahı bekledim. Genel cerrah ta tekrar ultrason ve tahlil istedi (oysa daha yeni akşam tahlil ve filim çektirmiştim) anlattım ağrıyan bölgeye baktı bu gaz değil böbrek taşına benziyor dedi. Ben seni üroloğa göndereyim dedi . Bir de ürolg için para yatardık her acil 250 Tlx2 : 500 ,rontgenler 80, tahliller 60 , dok.Muayene 80. lira. Tabii bir de ürologa yatırdık aynı parayı.
    Cevapla
  • Musa Kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz böyle insanlara el atmalı..Sayın sağlık baknımız lütfen bu insanları şu mübarek günde sevindirelim ki Allah da sizi sevindirsin. Aslında bunlar haber olmadan böyle insanlara el verilmeli dertlerine derman aranmalı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?