Yeşil mercimekli mantı çorbası nasıl yapılır? Mantılı mercimek çorbası tarifi...

Yeşil mercimekli mantı, protein bakımından oldukça zengindir. Bunun yanında karbonhidrat kaynağı olan çorba, doyurucudur. Hem sağlıklı hem de besleyici olan mercimekli mantı çorbası, çok kısa sürede hazırlanarak servis edilebilmektedir. Peki mercimekli mantı çorbası nasıl hazırlanır?

GİRİŞ 28.04.2021 11:15 GÜNCELLEME 28.04.2021 11:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Zengin vitamin ve mineralleri sayesinde hem besleyici hem de doyurucu olan yeşil mercimekli mantı çorbası, kısa sürede az malzemeyle hazırlanan bir çorba olmasının yanında servis edilirken kullanılan baharat ve tereyağı sayesinde göze de hitap etmektedir. Nermin'in Enfes Mutfağından yeşil mercimekli mantılı çorba tarifi...

Mantı Çorbası Malzemeleri

250 gr hazır mantı

1 kase yeşil mercimek

2 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 adet soğan

6 bardak sıcak su

Salça

Pul biber, nane, tuz

Mantı Çorbası Hazırlanışı

Mercimek ve mantılar sıcak suda haşlandıktan sonra kenara alınır. İnce ince doğranan soğanlar tencereye eklendikten sonra kavrulur. Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine salça eklenir ve kavurmaya devam edilir. Ardından yeşil mercimek ve tuz ilave edildikten sonra su eklenir. Mercimekle eklendikten sonra 1-2 tur karıştırılır ve son olarak mantı ilave edilir. Çorbanın kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakılır. 

Çorba ocakta pişerken sos hazırlanmaya başlanabilir. Tereyağı köpürene kadar ocakta bekletilir ve üzerine nane ve pul biber eklenir. Hazırlanan sos pişen çorbanın üzerine eklenerek servis edilebilir. Afiyet olsun...

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • kolcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Yine uydurma yemek. Adana mantısından yürütmüşler. Elde açılan ve hamurunda yumurta olan mantılar 1 dk tereyağında kızartılıp, içinde çok haşlanmış bol nohut olan kemik suyuna atılır. Nohutun nişastasıyla koyuluğuna ve tadıyla da mantıya katkısı büyük olur. İyice pişip suyu azalınca da önceden suyundan alınan bir miktar ile sulandırılarak ısıtılan sarmısaklı yoğurt dökülür. Üstüne de mantıları kızartmak için kullanılan tereyağına pul biber ve arzuya göre nane katılıp az kavrulan yağ dökülür. Yapın yiyin. Bakalım başka mantı yer misiniz bir daha?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...