Muhtar kolları sıvadı, köylüler için ekmek pişiriyor

7 yıldır muhtarlık yapan Metin Şahin, koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleşen tam kapanma sürecinde köylülere ekmek yapıp dağıtıyor.

Muhtar kolları sıvadı, köylüler için ekmek pişiriyor
Muhtar kolları sıvadı, köylüler için ekmek pişiriyor
GİRİŞ 10.05.2021 17:46 GÜNCELLEME 10.05.2021 17:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Amasya'nın Taşova ilçesinde köy muhtarı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan "tam kapanma" sürecinde, köylülere ekmek yapıyor. Köy fırınında eşi ve komşularıyla pişirdiği ekmekleri, kendi elleriyle kapı, kapı gezerek dağıtan muhtar, sokağa çıkamayan yaşlıların emekli maaşlarını çekiyor, ilaçlarını alıyor ve onları ihtiyaç halinde hastaneye götürüyor.

Elazığ çorbası nasıl yapılır? Erişteli Elazığ çorbası tarifi...

“VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇLARINI BİZ KARŞILIYORUZ”

Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, köy halkının çoğunluğunun 65 yaş üstü olduğunu ve köyde hiç çocuğun bulunmadığını söyledi. Birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyulan bu dönemde ilk önce en yakınlarına ulaşmayı ve ihtiyaçlarını gidermeyi düşündüklerini anlatan Şahin, "Kovid-19'un başladığı ilk günlerden itibaren köyümüzde tedbirleri sıkı tutuyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını biz kendimiz karşılıyoruz, ihtiyaçlarını liste haline getirip ilçe merkezinden karşılıyoruz." dedi.

15 yıl çalıştığı işini bırakıp, çilek üretimine başladı

İFTAR ÖNCESİ KAPI KAPI DAĞITIYORLAR

Köyde ekmek de yaptıklarını anlatan Şahin, şunları dile getirdi: "Bugün kollarımızı sıvadık, eşim ve iki komşum ile birlikte hamurumuzu mayalayarak köy fırınımızda pişirdik, iftar öncesi kapı, kapı dolaşarak her haneye ekmeklerimizin dağıtımını yaptık.Tüm vatandaşlarımızı sürekli uyarıyoruz. Bu salgın sürecinde kurallara mutlaka uysunlar inşallah yakın zamanda bu beladan kurtulacağız."

Bilecik'te İsa dede 91 yıl önce ekti, cennet hurması köyün gelir kapısı oldu

“MUHTARIMIZ HER İSTEĞİMİZİ GETİRİYOR”

Köy sakinlerinden 66 yaşındaki Hamide Aydın ise Şahin'in her zaman işlerine yardımcı olduğunu ifade ederek, "Bu salgından dolayı dışarı çıkamıyoruz, muhtarımız ekmeğimiz başta olmak üzere her istediğimizi getiriyor. Kendisinden Allah razı olsun. İşlerimizi kolaylaştırdı." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • C67 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle çalışıyor böyle hizmet ediyorsa ilk seçimde alaşağı edilir.. yaşanmış tecrübelerden örnekle söylüyorum laf ola torba dola diye değil... hizmet ettiysen karşına çıkacak en uyuz adaya seçimi kaybedersin..biz böyle değilmiyiz İstanbul-Ankara-Antalya-Adana...örnekler çok C.başkanının karşısına çıkarılan adaylara bakın..! Sakin kafayla düşündük mü tam komedi olduğunu fark edebiliriz.!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt