Sivas'ta hayali olan aracı atık malzemelerle yaptı! Görenler inanamıyor

Sivas'ta yaşayan Mustafa Adıgüzel hayali olan arabayı atık malzemelerle yapmayı başardı. Adıgüzel aracının adını 'Göktürk' koydu.

Sivas'ta hayali olan aracı atık malzemelerle yaptı! Görenler inanamıyor
Sivas'ta hayali olan aracı atık malzemelerle yaptı! Görenler inanamıyor
GİRİŞ 21.05.2021 14:12 GÜNCELLEME 21.05.2021 14:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sivas’ın Ulaş İlçesi Hacımirza köyünde yaşayan Mustafa Adıgüzel hayali olan arabayı yapmayı başardı. Adıgüzel, benzinle çalışan aracı atık malzemelerden yaptı. Tüplü TV’nin arka kapağından aracın ön tamponunu, tiner kutusundan benzin deposu, elektrik düğmesinden ise aracın yaptı.  Aracın yapımında diğer köy sakinlerinden de destek alan Adıgüzel, aracının adını da ‘Göktürk’ koydu

Mesleğinden vazgeçen kadın hobisiyle Türkiye'de bir ilki başardı!

 


Atık malzemeler ile yaptı


Mustafa Adıgüzel, çeşitli malzemeler kullanarak aracı oluşturduğunu belirtip, “Bu beni hayalimdi küçüklükten beridir bunu yapmak kafamda vardı. Bir arabanın direksiyon kutusu, amortisörler bir motosiklet amortisörleri, bir motosikletin motorunu kullandım, şanzıman aktarmaları komple hepsi el yapımı atıl malzemelerden yaptık profillerini çok düşük bir maliyete hallettik bu işi. Önü mesela bir televizyonun arka kapağıdır. Yapmak 1 buçuk sene sürdü ama her gün çalışarak değil parça parça çalışarak. Deposu gördüğünüz gibi bir tiner kutusundan yapılma, yerine yenisi gelecek. Ön tekerlerde bir revizyona gittik ön tekerleri yapılacak, ufak ufak yapa yapa gidiyor” dedi. 

 
Aracı hazır sananlar çok

Adıgüzel, “Bizim gerçekten yerli arabayı yapmamız için herhangi bir engel yok. Benim gibi binlerce insan var Türkiye de ben meslek lisesi mezunuyum öyle mühendisler var ki Türkiye de önü açılsa imkan verilse yapılamayacak şey yok. Aracın adı için bir şeyler düşünüyordum ama muhtarımız ben koyuyum dedi. Aracı hazır sanan çok. Vakti uzun tutunca herhalde yapamayacaksın diyenler oldu” diye konuştu. 

Araca Göktürk ismini verdiler

Hacımirza Köyü Muhtarı İbrahim Koçak, araca ‘Göktürk’ ismini verdiklerini belirterek, “Kardeşimiz böyle bir şey düşündü. Köyde bir kaç kişi yapabilir misin diye bir düşünceye girdi ama ben kardeşimizin yapabileceğinden emindim zaten. Uğraştı kendi çabasıyla yaptı, kullandı, testini yaptı ben çok memnun oldum, böyle bir şey yapması beni gururlandırdı açıkçası. Bana geldi dedi ki ‘bunun ismini ne koyalım’ aracın ismini ‘Göktürk’ koyalım dedim ve ismini ‘Göktürk’ koydum ilerleyen zamanlarda ismini de levha şeklinde yazıp aracımıza yapıştıracak ve daha profesyonel yapacağından eminim” dedi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Anonim 2 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna demiyorlar, mutfakta tost basan kendini aşçı sanıyor, o dediğin o kadar kolay mı? Ayrıca Devletimiz gerçekten işe yarayacak projelere destek ve hibe desteği veriyor.
    Cevapla
  • Attila 2 yıl önce Şikayet Et
    Youtubede ergenler neler neler yapıyor.
    Cevapla
  • Yorgun Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    nevar bunda kardeşim, hurda cıkma toplama parçaları bir araya getirip herkes yapabilir böyle bir şey, haber değeri nedir burda, saçmalamayın lütfen ve kaliteli haber yapın.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Hint fukarası gibiyiz, sevindikleri şeye bak soytarıltan başka bir şey değil. Aslında böyle araba oluyordu da TOGG a o kadar para neden döküldü?
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    keşke birisi de bana yapamazsın dese, neler yaparım neler, bana yapamazsın diye olmadığı için böyle üst düzey icatlar yapamıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi