KASSAK Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayını bekliyor

Karabağ’ı işgal ederek Azerbaycan Türklerini vahşice katleden Ermenilerin işledikleri savaş suçlarını araştırıp gün yüzüne çıkarmak için kurulan komisyon, çalışmalara başlamak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayını bekliyor.

KASSAK Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayını bekliyor
KASSAK Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayını bekliyor
GİRİŞ 27.05.2021 09:57 GÜNCELLEME 27.05.2021 09:57

Karabağ’ı işgal ederek Azerbaycan Türklerini vahşice katleden Ermenilerin işledikleri savaş suçlarını araştırıp gün yüzüne çıkarmak için kurulan KASSAK (Karabağ Savaş Suçları Araştırma Komisyonu) saha çalışmalarına başlamak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayını bekliyor.

KASSAK heyeti randevu için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitti

Türkiye, Rusya ve Azerbaycan başta olmak üzere 36 ülkenin önde gelen diplomat, bilim insanları, akademisyen, yönetici, tarihçi, hukukçu, ordu mensubu, araştırmacı, gazeteci, televizyon program yapımcıları ve yazarlarından oluşan KASSAK Heyeti, randevu talebinde bulunmak üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gitti. KASSAK Başkanı Salih Kurt, Başkan Vekili Prof. Dr. Bayram Altan, Yönetim Kurulu Üyesi Emekli Büyükelçi Hulusi Kılıç, Araştırma Kurulu Başkanı Emekli Tuğgeneral Yücel Karauz, Azerbaycanlı Emekli Hâkim Adil Minbaşı ve Medya Kurulu Üyesi Yasemin Kurt’tan oluşan heyet, KASSAK listesini Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’a teslim etti.

Sayın Cumhurbaşkanımızdan onay bekliyoruz

KASSAK hakkında Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’a bilgi veren heyet, daha sonra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, KASSAK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyit Sertçelik’i ziyaret etti. KASSAK Başkanı Salih Kurt, kendilerine zaman ayırdığı için Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Seyit Sertçelik’e teşekkür ederek, “Karabağ’a gidip saha çalışmalarımıza başlayabilmek için Sayın Cumhurbaşkanımızdan onay bekliyoruz. Onay çıkması halinde en kısa sürede faaliyetler için start vereceğiz” dedi. Başdanışman Prof. Dr. Sertçelik ise, KASSAK Heyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerini sağlamak için yardımcı olacağını söyledi.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!