Sinop'un son yorgancısı yıllardır 10 metrekare dükkanda mesleğini sürdürüyor

Sinop'ta 66 yaşındaki Alaattin Karaahmetoğlu küçük yaşlarda başladığı mesleğini uzun yıllardır 10 metrekare dükkanda sürdürüyor. Karaahmetoğlu Sinop'un son yorgancısı.

Sinop'un son yorgancısı yıllardır 10 metrekare dükkanda mesleğini sürdürüyor
Sinop'un son yorgancısı yıllardır 10 metrekare dükkanda mesleğini sürdürüyor
GİRİŞ 02.06.2021 12:14 GÜNCELLEME 02.06.2021 12:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çırak bulamadığını dile getiren Karaahmetoğlu mesleğin gelecek kuşaklara da aktarılmasını istediğini ifade etti. İnsanların sağlıksız sentetik ürünler yerine el yapımı sağlıklı ürünlerle buluşabilmesi için bu mesleğin devamını sağlamaya çalıştığını belirtti. Fabrikasyon ürünlerin yorgancılık mesleğine rağbeti azaltırken petrokimyanın insanların yataklarına kadar girip sağlıklarını da kötü etkilediğini dile getirdi

Pandemide işyerini kapattı, süs tavuğu yetiştiriyor!Pandemide işyerini kapattı, süs tavuğu yetiştiriyor!


İnsanlara yararı olan şeyleri yapıyorum
 
Son yorgancı Alaattin Karaahmetoğlu, “İnsanların sağlığını insanlara anlatabilmek için bu işi yapmak gerekiyor. Bu işi çok iyi bildiğimizi analiz ettiğimiz için insanlara en çok yararı olan şeyleri yaparak faydalı olmaya çalışıyoruz. Örneğin kuzu yünü veya merinos yününden yapılan yorganlarımız, yastıklarımız insanların sağlığını geri getiriyor. Örneğin koza pamuğu kullanıyorum. Özelliği ter yapmaz, doğal ürünümüzdür” dedi.



Bu meslek kaybolmasın diye mücadele veriyorum

Gelecek nesillerin bu işi devam ettirmesini isteyen Karaahmetoğlu, “Bu meslek kaybolmasın diye mücadele veriyorum. Büyük bir sorunumuz var ki çırak yetiştiremiyorum. Kimse öğrenmek istemiyor. Aslında çok harika bir meslek. Ama pek rağbet görmüyor. İnsanlarımız sentetik ürünlere ağırlık vermeye başladı” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Züleyha 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet sağlık açısından en güzeli ama hep kolaya kaçıyoruz sonuç hep hasta bir nesil..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak