Pandemide işyerini kapattı, süs tavuğu yetiştiriyor!

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde pandemi dolayısıyla iş yerini kapatan 24 yaşındaki Mehmet Altınok Cüce Koşin cinsi süs tavuğu yetiştiriyor. Altınok geçimini süs tavuğunun yumurtalarını ve civcivleri satarak geçimini sağlıyor.

Pandemide işyerini kapattı, süs tavuğu yetiştiriyor!
Pandemide işyerini kapattı, süs tavuğu yetiştiriyor!
GİRİŞ 01.06.2021 14:42 GÜNCELLEME 01.06.2021 14:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Pandemi dolayısıyla geçen yıl işlettiği kafeyi kapattığını söyleyen 24 yaşındaki Mehmet Altınok, ”İş yerimi kapattıktan sonra kuluçka makinası alarak hobi amaçlı süs tavuğu yetiştiriciliğine başladım. Zamanla yetiştirdiğim Cüce Koşin cinsi süs tavuklarının yumurtalarını, 10-15 liradan, kuluçka makinesinde çıkarttığım günlük civcivleri ise 30 liradan satarak cep harçlığımı çıkartıyorum. Az büyüdükleri için Cüce Koşin adı verilen süs tavukları 150-200 TL’den, horozlar ise 100-150 TL arasında alıcı buluyor. Satışlarımızı genelde bir tavuk ve bir horoz olarak yapıyoruz. Vaktimi artık süs tavuklarıyla geçiriyorum. Bu uğraş insanın stresini de alıyor. Gönlümüz istiyor ki Hisarcık ve çevresi süs tavuğu yetiştiriciliğinde profesyonelleşsin ve ırklar karışmasın” dedi

15 yaşındaki Sultan pandemide evde sıkılınca oto tamircisi babasının çırağı oldu15 yaşındaki Sultan pandemide evde sıkılınca oto tamircisi babasının çırağı oldu


KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    her işte hayır vardır...genç cafe gibi insanlara faydasından çok zararı olan bir yer işletirken,şimdi insanlığın yararına bir işe girişmiş,tavuk yetiştiriyor,ne güzel.helal kazançlı güzel bir meslek.
    Cevapla
  • Hikmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet gençleri kırsala geri dönüşe teşvik etmeli gerekirse bazı bölgelerden toprak hibe etmeli böylece on binlerce kişi işsizlikten kurtulur ve tarım ve hayvancılığa büyük katkı sağlanır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
120 yıldır alem yapan ailenin son ustası: Rıza Akbalış...
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap