İnsan ve hayvan hakları için 3 ayda Iğdır'dan Çanakkale'ye yürüyecek!

22 yaşındaki üniversite öğrencisi Yusuf Gemi insan ve hayvanlara uygulanan haksızlıklara dikkat çekmek için Iğdır'dan Çanakkale'ye kadar yürüme kararı aldı. 1 hafta yürüdükten sonra Erzurum'a ulaşan Gemi, yolculuğun 3 ay süreceğini söyledi.

İnsan ve hayvan hakları için 3 ayda Iğdır'dan Çanakkale'ye yürüyecek!
İnsan ve hayvan hakları için 3 ayda Iğdır'dan Çanakkale'ye yürüyecek!
GİRİŞ 02.06.2021 09:45 GÜNCELLEME 02.06.2021 10:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kars Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi olan Yusuf Gemi, insanlara ve hayvanlara yapılan haksızlıklara tepki göstermek için Iğdır’dan Çanakkale’ye kadar yürüme kararı aldı. Geçtiğimiz günlerde ise Iğdır’dan yola çıkan Yusuf Gemi 1 hafta sonunda Erzurum’a ulaşabildi. Yolculuğu esnasında oluşan ani hava değişimlerinden de olumsuz etkilendiğini vurgulayan Yusuf Gemi, “Ani hava değişimleri beni olumsuz etkiliyor. Fakat bu olumsuzlukların kazandığım tecrübeler sayesinde üstesinden gelebiliyorum” ifadelerini kullandı. Öte yandan, yaklaşık 2 bin kilometre yol yürüyecek olan Yusuf Gemi, Erzurum’da bir gece kaldıktan sonra Çanakkale’ye ulaşabilmek için tekrar yola çıkacak. 

Şırnak'ta 20 yaşındaki engelli gencin askerlik hayali gerçek oldu!Şırnak'ta 20 yaşındaki engelli gencin askerlik hayali gerçek oldu!


Hiç kimsenin insanlara ve hayvanlara zarar vermeye hakkı yok

İnsanlara ve hayvanlara yapılan haksızlıklara dikkat çekmek istediğini belirten Yusuf Gemi, “Bu yürüyüşe kafama estiği için başladım. Türkiye’nin benim gibi hayat dolu bir gencini tanımasını istiyorum. Bunların dışında sosyal mesaj içerikli fikirlerimi tüm dünyaya yaymak istiyorum. Fikirlerim insan hakları ve hayvanlarla ilgili. İnsan hakları olarak din, dil, ırk, mezhep fark etmeksizin bütün insanların eşit haklara sahip olduğunu ve hiçbir insanın bir insana veya bir canlının canına kast etme ve şiddet uygulama hakkının olmadığını söylemek istiyorum. Hayvanlara da kimse zarar vermesin istiyorum. Herkes hayvanlara bir kap su ve kuru ekmek dahi olsa vererek yardım etsin” dedi. 


 
3 ay boyunca 2 bin kilometre yürüyecek

Geceleri köylerde ve otellerde kaldığını kaydeden Gemi, “Bu yolculuğum Iğdır ilinden başladı ve Çanakkale’ye kadar sürecek. Tam olarak 3 ay boyunca yollarda 2 bin kilometre yürüyeceğim. Yolculuğum sırasında geceleri köylerde ya da otellerde kalıyorum. Günlük rotam ise gidebileceğim kadar yürüyebilmek. İnsanlar benim hakkımda güzel düşünüyorlar. Beslenmemi köy vatandaşlarından veya yol kenarında bulunan marketlerden karşılıyorum. Günde 2 veya 3 litre de su içiyorum” açıklamalarında bulundu. 

Ani hava değişimleri ve köpeklerin saldırıları beni zorluyor

Yolculuk sırasında bazı olumsuzluklar yaşadığını ama tecrübesi sayesinde üstesinden geldiğini de söyleyen Yusuf Gemi, “Bazen çevre koşulları beni çok zorluyor ama gittiğim hedefe ulaşmaya çalışmak beni motive ettiği için bu beni rahatsız etmiyor. Genellikle yol üzerinden gittiğim için köpeklerin saldırılarına da uğruyorum. Bunların yanında ani hava değişimleri de beni olumsuz etkiliyor. Fakat bu olumsuzlukların kazandığım tecrübeler sayesinde üstesinden gelebiliyorum. Doğaya karşı gelmiyorum çünkü karşı gelmeye kalkışırsam yenilen ben olurum” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah akıl fikir versin
    Cevapla
  • Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna kürek çekiyorsun Filistinde ki İsrail zulmunun durması için yürüseydin daha iyi olurdu
    Cevapla
  • Isparta 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanı yetiştirmek yerek gerek
    Cevapla
  • ByBrs 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayvanlara yapılanlara dikkat çekeyim derken hayvanlara yem olacak tek başına
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı