2021 kurban kesim bedeli kaç TL? Diyanet kurban bağışı nasıl yapılır?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2021 yılı yurt içi ve yurt dışı kurban kesim bedelini açıkladı. Peki bu yıl kurban kesim fiyatları ne kadar?

2021 kurban kesim bedeli kaç TL? Diyanet kurban bağışı nasıl yapılır?
2021 kurban kesim bedeli kaç TL? Diyanet kurban bağışı nasıl yapılır?
GİRİŞ 16.06.2021 09:20 GÜNCELLEME 16.06.2021 09:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kurban, gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan mali bir ibadettir. Kişi kurban kesmekle Allah'ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur. Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrahim ile oğlu İsmâil'in Cenab-ı Hakk'ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hatırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır. Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Bu sebeple maddi durumu el veren her müslümanın kurban kesmesi gerekmektedir. İşte 2021 yılı kurban kesim bedeli…

2021 Kurban Kesim Bedeli Ne Kadar?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2021 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 1.125 TL, yurt dışında 925 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

2021 Kurban Bayramı Tatili

  • 19 Temmuz Pazartesi (Arefe)

  • 20 Temmuz Salı (Kurban Bayramının 1. Günü)

  • 21 Temmuz Çarşamba (Kurban Bayramının 2. Günü)

  • 22 Temmuz Perşembe (Kurban Bayramının 3. Günü)

  • 23 Temmuz Cuma (Kurban Bayramının 4. Günü)

Kurban Kesme Yükümlülüğü

Bir kimsenin kurban kesmekle yükümlü sayılması için bulunması gereken şartlara kurbanın vücûb şartları denilir. Kurban kesmenin sünnet oldu- ğunu söyleyenlere göre ise bunlar sünnet oluşun şartlarıdır. Bir kimsenin kurban kesmekle yükümlü olabilmesi için dört şart aranır:

1. Müslüman olmak.

2. Akıllı ve bulûğa ermiş olmak.

3. Mukim olmak, yani yolcu olmamak.

4. Belirli bir malî güce sahip bulunmak.

Diyanet İşleri Başkanı Açıkladı

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Erbaş, TDV Genel Merkezi'nde "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" temasıyla düzenlenen "2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kurban ibadetinin Allah'a yaklaşma ve iyiye, güzele, hakikate ulaşma arayışı olduğunu söyledi.

Kurbanın, imkanlar ve inanılan değerler uğruna feda edebilme erdemi kazandıran büyük bir ibadet olduğunu anımsatan Erbaş, "İnsanlığın pek çok sorun ve sıkıntılarla karşı karşıya kaldığı günümüzde, Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız, dünyanın ihtiyaç duyulan her yerine, dil, din, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin yardım elini uzatmaktadır." diye konuştu.

2021 Diyanet Kurban Bağışı Nasıl Yapılır?

Türkiye Diyanet Vakfımızca bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri, yurt içi 1125 lira, yurt dışı ise 925 lira olarak belirlenmiştir. Vatandaşlarımız 'www.tdv.org' ve 'bagis.tdv.org' adreslerinden çevrim içi bağış yapabileceklerdir. Mobil bağış uygulamamız üzerinden de kurban vekaletlerini verebileceklerdir. Ayrıca il ve ilçe müftülükleri, din görevlileri, TDV ve PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı vekaletle kurban organizasyonuna katılım sağlayabileceklerdir. Bu süreçte vatandaşlarımız, 0312 4169000 numaralı telefondan arayarak kurban vekaleti hakkında detaylı bilgi alabileceklerdir."

Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların bağışlarını kolaylıkla yapabilmeleri için 81 ilde şehirlerin önemli noktalarına kurban bağış stantları da kurulacağını bildiren Erbaş, "1003 şubemiz aracılığıyla il ve ilçelerde merkezi noktalara kurulacak ve vatandaşlarımızın kolaylıkla ulaşabileceği stantlarda hem bağış yapılabilecek hem de kurban hizmetleri hakkında bilgi alınabilecektir." dedi.

YORUMLAR 1
  • kasap 2 yıl önce Şikayet Et
    Diyanetin belirledigi fiyat günümüz şartlarına göre çok düşük , bu fiyatı veriyor ama kestirdigi hayvanların büyük kısmı sıgır ve kalitesiz konu denetlenmeli süreç dogru çalışmıyor amaca uygun degil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum