Robinson Ziya Keban Barajı'nda sakin ve huzurlu bir hayat sürüyor

Tunceli'de yaşayan 83 yaşındaki Ziya Abay yıllar önce ölen eşinin anısına diktiği binlerce ağaçla yeşillendirdiği Keban Baraj Gölü'ndeki adada şehir hayatından uzak sakin bir hayat yaşıyor.

Robinson Ziya Keban Barajı'nda sakin ve huzurlu bir hayat sürüyor
Robinson Ziya Keban Barajı'nda sakin ve huzurlu bir hayat sürüyor
GİRİŞ 10.06.2021 17:41 GÜNCELLEME 10.06.2021 17:41

Kentin Pertek ilçesine bağlı Çakırbahçe köyünde doğan 83 yaşındaki Abay, Elazığ'daki amcasının yanında uzun yıllar ticaretle uğraştıktan sonra eşi ve 4 çocuğu ile Eskişehir'e göç etti. Bu kentte açtığı antika dükkanıyla geçimini sağlayıp çocuklarını okutan Abay, 1995 yılında eşini trafik kazasında kaybetmesi üzerine aynı yıl memleketi Tunceli'ye döndü.

84 yaşındaki Ekrem amca 77 yıldır sakız koyunu yetiştiriyor!84 yaşındaki Ekrem amca 77 yıldır sakız koyunu yetiştiriyor!

4 BİN AĞAÇ DİKTİ

Keban Baraj Gölü'nde teknesiyle gezinti yaptığı sırada gördüğü adaya yerleşen Abay, hayatını kaybeden eşinin anısına, bu adaya meyve fidanları dikmeye başladı ve yıllar sonra ağaçların sayısı 4 bine ulaştı. Doğa sevgisiyle kurak bir adayı kısa sürede diktiği ağaçlarla yeşillendiren Abay, şimdilerde ise ilerleyen yaşına rağmen masmavi suların ortasındaki adaya diktiği şeftali, nar, kayısı, armut, ceviz ve kiraz ağaçlarının bakım ve sulama işlemlerini özenle yapıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!