Baba yadigarı sincabı omzuna alıp İstanbul'u geiyor

Almanya'da yaşayan Yüksel Şeker 2 yıl önce vefat eden babasından yadigar kalan sincabı görmek için sık sık Türkiye'ye geliyor. Omzuna aldığı baba yadigarı sincapla İstanbul sokaklarını gezen Şeker ve sincap büyük ilgi görüyor.

Baba yadigarı sincabı omzuna alıp İstanbul'u geiyor
Baba yadigarı sincabı omzuna alıp İstanbul'u geiyor
GİRİŞ 10.06.2021 14:44 GÜNCELLEME 10.06.2021 15:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yüksel Şeker'in babası Mehmet Şeker, yaklaşık 6 yıl önce bir kış günü Emirgan Korusu'nda donmak üzere olan bir sincap yavrusu buldu. Karagöz adını verdiği yavru sincabı evine götürerek besleyip, büyüten Mehmet Şeker, birçok kez ormanlık alana bırakmak istese de sincap yeni ailesinden ayrılmak istemedi

58 yaşındaki 'Şalvarlı ressam' engellere kafa tutuyor!58 yaşındaki 'Şalvarlı ressam' engellere kafa tutuyor!


ALMANYA'YA GÖTÜREMEDİ

Mehmet Şeker'in iki sene önce hayatını kaybetmesinin ardından Almanya'da yaşayan oğlu Yüksel Şeker, Karagöz'ü sahiplendi. Yüksel Şeker, "baba yadigarı" olarak gördüğü Karagöz'ü, İstanbul ziyaretlerinde bir an olsun yanından ayırmıyor. Şeker, Karagöz ile dolaştığı İstanbul sokaklarında görenlerin ilgisini çekiyor. Sincap Karagöz'ün hikayesini anlatan Şeker, Karagöz'ü Almanya'ya götürmek için girişimde bulunduğunu fakat, uluslararası taşımacılık kuralları gereği yanında götüremediğini aktardı.

BABA YADİGARI SİNCAP

Sincabı bıraksa da yanından ayrılmadığını, hemen omzuna geldiğini ifade eden Şeker, şunları söyledi: "Babam ölünce sincap bize baba yadigarı olarak kaldı. Babamızın bir hatırası. Onu gezdirmek için sık sık İstanbul'a geliyorum. Ben burada olduğumda benimle kalıyor. İki üç ay burada kalıyorum sonra bir ay bir akrabaya bırakıyorum. Sonra gelip tekrar bakıyorum. Gece gündüz yanımda. Evde de öyle. Sabahları bir bakıyorum koynuma girmiş. Fındık, fıstık ve çekirdekle besliyorum. Bu aralar en çok sevdiği şey çekirdek."

SİNCAPLA YAŞAMAK AYRICALIK

Şeker, "İnsanlar omzumda sincabı gördüklerinde beni durduruyor, sincap gerçekten herkesin ilgisini çekiyor. Görenler sevmek, fındık vermek ve fotoğraf çektirmek istiyor. İlgi beni mutlu ediyor. 5 çocuğum var onlar da sincapla ilgileniyor." şeklinde konuştu. Baba yadigarı Karagöz, Şeker'in yokluğunda ailenin diğer üyelerince besleniyor ve gezdiriliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • zırto 2 yıl önce Şikayet Et
    Cok güzel Allah razı olsun senden ve o kalbi güzel babadan mekanı cennet olsun inşallah
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok sevimli bir hayvan ama tabi ağaçlara tırmanıyor pençeleri çok güçlü. Bir tanıdığımızn sincabı vardı o da bulmuş beslemiş tatile giderken bir hafta bize bırakmıştı . Onu çok sevdik ama 1 sn içinde perdelerin en tepesine tırmanıyordu ama perdeleri de yırtıyordu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma