Koyun otlatırken yaptığı antrenmanla badmintonda altın madalya kazandı!

Karaman'ın Ayrancı ilçesine bağlı Saray köyünde yaşayan 13 yaşındaki Makbule Çataldaş koyun otlatırken antrenman yaparak hayalini kurduğu başarıya ulaştı. Çataldaş İşitme Engelliler Türkiye Badminton Şampiyonası’nda altın madalya kazandı.

Koyun otlatırken yaptığı antrenmanla badmintonda altın madalya kazandı!
Koyun otlatırken yaptığı antrenmanla badmintonda altın madalya kazandı!
GİRİŞ 08.06.2021 16:53 GÜNCELLEME 08.06.2021 17:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ayrancı Belediye Spor Kulübü Badminton Antrenörü Mehmet Said İlban’ın yönlendirmesiyle iki yıl önce badminton branşıyla tanışan Makbule Çataldaş, Ankara’da düzenlenen İşitme Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası’nda yıldızlar kategorisinde çift kadınlarda partneri Elif Sahra ile birlikte Türkiye şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı. Tek kadınlar kategorisinde de mücadele eden Çataldaş, Türkiye üçüncüsü olarak şampiyonayı 1 altın, 1 bronz madalya ile tamamladı

Antalya'da 15 kilogramlık karpuzlarla dünya şampiyonasına hazırlanıyorAntalya'da 15 kilogramlık karpuzlarla dünya şampiyonasına hazırlanıyor


TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Badminton branşına başladığı ilk yılda Mersin’de düzenlenen İşitme Engelliler Türkiye Badminton Şampiyonası'na minikler kategorisinde katılan Çataldaş, Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. Gelen ilk madalyanın ardından çalışmalarına daha yoğun bir şekilde devam eden Çataldaş, pandemi nedeniyle antrenmanlara bir süre ara vermek zorunda kaldı. Köyde ailesine destek olmak amacıyla koyun otlatan başarılı sporcu, antrenörünün haftalık çalışma planını koyun otlatırken uygulamaya başlayarak, her gün bahçe aralarında, dağda koştuktan sonra plastik şişelere doldurduğu kumla ağırlık ve kuvvet çalıştı.

AİLESİNİN VE KÖYÜN GURURU OLDU

Pandeminin ardından Ankara’da düzenlenen İşitme Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası'na yıldızlar kategorisinde katılan Makbule Çataldaş, çift kadınlarda altın, tek kadınlarda bronz madalya kazanarak hem ailesinin, hem de köyünün gururu oldu. Çataldaş, elde ettiği bu başarıyla İşitme Engelliler Badminton Milli Takım kampı ve seçmelerine katılmaya hak kazandı.

KOYUN OTLATIRKEN ANTRENMAN YAPTI

Badmintonu çok sevdiğini ve altın madalya kazandığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Makbule Çataldaş, "Ailemle gurur duyuyorum, onlar ellerinden geldiği kadar beni destekliyor. Pandemiden dolayı antrenmanlarıma köyde devam etmek zorunda kaldım. Koyun otlatırken antrenörümün verdiği program doğrultusunda antrenmanlarıma devam ettim. Türkiye şampiyonu olduktan sonra ailem bana daha çok güvendi. Şimdiki hedefim 2022 Gençler Avrupa Şampiyonası ve 2024 olimpiyatlarına gitmek ve madalya kazanmak. Bana güvenen ve destek olan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • HANİFİ ÇİFÇİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah Başarılarıyın Devamını Diliyorum Kızım
    Cevapla
  • Fbı 2 yıl önce Şikayet Et
    Neyin kafası
    Cevapla
  • adım ne 2 yıl önce Şikayet Et
    neyin kafası
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı