Çin'de iki gün mola veren Asya filleri, seyahatlerine yeniden başladı

1 aydır yaşadıkları ormandan ayrılıp seyahate çıkan Asya filleri Kunming'te verdikleri dinlenme molasının ardından yolculuklarına devam etme kararı aldı. Kunming'in yakınlarında birkaç gün dinlenen filler 1 günde 3.7 kilometre yol katetti.

Çin'de iki gün mola veren Asya filleri, seyahatlerine yeniden başladı
Çin'de iki gün mola veren Asya filleri, seyahatlerine yeniden başladı
GİRİŞ 11.06.2021 12:30 GÜNCELLEME 11.06.2021 12:30

Aslında sürü 15 filden oluşuyordu ama bir erkek fil, yaklaşık dört gün önce arkadaşlarından ayrılarak Anning kenti yakınlarındaki bir ormana gitti. Salı gecesi saat 23:15 sularında Yuxi şehrinin Shijie kasabasına giren filler, iki günlük molanın ardından yeniden yola koyuldu. Yetkililer, fillerin ve halkın güvenliğini sağlamak için özel bir çaba gösteriyor. Acil durum personeli, insansız hava araçlarıyla filler her dakika izleniyor.
 

Çin’de 3 bin yıllık kalıntılardan yüzlerce eski eser çıktıÇin’de 3 bin yıllık kalıntılardan yüzlerce eski eser çıktı


SÜRÜYE POLİSLER EŞLİK EDİYOR

Yetkililer, iki gün önce fillere 2.1 ton yiyecek verdi.,Xishuangbanna Dai Özerk İli’nde bulunan ormandaki yaşam alanlarından yaklaşık 500 km uzaklaşan filler, bir aydır kontrol altında göçlerini sürdürüyor. Sürüye polisler eşlik ediyor ve fillerin geçişlerini kolaylaştırmak için yollar boşaltılıyor, nüfusun yoğun olduğu bölgelere girmelerini engellemek için yiyecek kullanılarak dikkatleri dağıtılıyor. Çin’de devlet koruması altında olan filler, çoğunlukla Yunnan’da yaşıyorlar. Koruma çabaları sayesinde, 1980’lerde 193 olan fil nüfusu, 300’e kadar yükseldi.

KAYNAK: ÇİN ULUSLARARASI RADYOSU
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası