Çinli araştırmacılar, diş minesine zarar vermeyen beyazlatma yöntemi geliştirdi

Çinli araştırmacılar bakterileri büyük ölçüde ortadan kaldırmak ve dişleri etkili şekilde beyazlatmak için yeni bir fotodinamik diş tedavisi stratejisi geliştirdi..

Çinli araştırmacılar, diş minesine zarar vermeyen beyazlatma yöntemi geliştirdi
Çinli araştırmacılar, diş minesine zarar vermeyen beyazlatma yöntemi geliştirdi
GİRİŞ 25.08.2021 10:03 GÜNCELLEME 25.08.2021 11:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Advanced Functional Materials adlı akademik dergide yayımlanan bir araştırma makalesine göre, iki fonksiyonlu fotodinamik diş tedavisi, başarı oranı yüksek ve vereceği olası zarar ise düşük olan yeni bir kimyasal beyazlatma tekniği. Tüm insanların ağız sağlığı ile ilgili olarak yaşadığı sorunların başında dişteki lekeler ve dental plak oluşumu geliyor. Sigara ve renkli yiyecekle içecekler dişlerde lekelenmeye ve renk değişimine neden oluyor. Bu da, dişlerde çok sayıda bakterinin birikmesine ve çoğalıp plak oluşturarak diş hastalıklarına yol açmasına neden oluyor.

Çin'de 15 yabani Asya fili 4 aylık seyahatlerini bitirip evlerine döndüÇin'de 15 yabani Asya fili 4 aylık seyahatlerini bitirip evlerine döndü


PLAKLARIN YÜZDE 95'İNİ YOK EDİYOR

Dişlerden oluşan plaklardan ve bu plaklara yerleşmiş bakterilerden kurtulmak oldukça zor ve uzun bir tedavi süreci geliştiriyor. Günümüzde diş beyazlatma, temel olarak diş minesinde geri dönüşü olmayan mekanik hasara neden olabilecek fiziksel yöntemlerle gerçekleştirilirken, reaktif oksijen bazlı kimyasal beyazlatma yöntemi dişlere daha az zarar veriyor. Tianjin Üniversitesi ve Tianjin Tıp Üniversitesi’nden araştırmacılar, suda çözünürlüğü yüksek yeni bir ışık duyarlı tür geliştirerek, reaktif oksijen türlerinin üretim oranını sekiz kat artırdı. Araştırma makalesine göre sonuçlar, yeni stratejinin yalnızca ağız içinde yer alan kromojen bakterileri azaltarak dişlere zarar vermeyecek şekilde beyazlatmakla kalmayıp, aynı zamanda dişlerdeki plakların yaklaşık yüzde 95’ini de yok ettiğini gösterdi. Araştırmacılar, diş beyazlatma ve diş hastalıklarının önlenmesi ile tedavisi için daha kullanışlı ve etkili bir diş tedavisi bulmayı umuyor.

KAYNAK: ÇİN ULUSLARARASI RADYOSU
YORUMLAR 2
  • Ahmet öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Misvakla dişler tertemiz oluyor isterseniz deneyinde görün
    Cevapla
  • İlsa 2 yıl önce Şikayet Et
    Sahtedir çin işi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!