En az aşı yapılan il Şanlıurfa'da din görevlileri aşı çağrısında bulundu

Koronavirüs salgınında Türkiye’nin en yüksek riskli illeri arasında bulunan ve aşılamada nüfusa oranla en az aşı yaptıran il olan Şanlıurfa’da yaşayan İslam alimleri, halka aşı olma çağrısında bulundu.

GİRİŞ 25.08.2021 15:17 GÜNCELLEME 25.08.2021 17:49
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye genelinde korona virüs salgınına karşı en az 1 doz aşı yaptıran 18 yaş ve üstü nüfusun aşılanma ortalaması yüzde 75,16’ya ulaşırken, Şanlıurfa yüzde 53,1 aşılanma oranıyla, yüksek riskli kırmızı kategorideki son ve tek il oldu. Şanlıurfa Valiliği koordinesinde sağlık teşkilatı, güvenlik birimleri, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının aşılanma oranını yükseltmeye yönelik çabalara bir destek de Şanlıurfa’da yaşayan İslam âlimlerinden geldi. Şanlıurfa’da farklı Kur’an kursları ve eğitim merkezlerinde görev yapan, hayatlarını İslami ilimlere vakfetmiş İslam alimleri, korona virüs salgınını önlemeye yönelik dünya çapında kabul gören en önemli tedbirin aşı olduğunu, genel kabul gören bu tedbire uymanın ise tüm Müslümanlar için vacip hükmünde olduğunu söylediler.

12 yaşındaki çocuk koronaya yakalandı, çok ciddi akciğer tutulumu var!12 yaşındaki çocuk koronaya yakalandı, çok ciddi akciğer tutulumu var!



AŞI OLMAYANLAR BAŞKALARININ HAYATINI RİSKE ATIYOR

Salgın hastalıklarla mücadele, tedbir, tedavi, kendini ve topluma koruma hususunu Kur’an hükümleri ve Hz. Peygamber’in hadisleriyle değerlendiren İslam alimleri İzzeddin Aksan, Salih Turgut, Bahaddin Parlakçı ve Ahmet Demirdöğen, aşı olmayanların başkalarının hayatını da riske atması nedeniyle büyük vebal altına girdiklerini söylediler.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • TurcoBEY 2 yıl önce Şikayet Et
    aşı olanı koruyorsa benim aşı olmamamdan kime ne?! anlayın şunu bu aşı olunsun diye 2 yıldır korku pompalanıyor; sebep?! ne var bu aşılardaki illa olunması yolunda dayatma yapılıyor?!
    Cevapla
  • ulucak 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya ağzımı bozmayayım diyorum ama dayanamıyorum aşının gerek ölüm riskini gerek bulaşma riskini azaltması ortadayken. kızamıkta tut tetanoz'a oradan tut gribe kadar her şeye aşı olan millet. kalkmış hem doktor gibi hem müftü gibi her şeyi bilirim edasıyla konuşuyor .kardeşim bu konunun uzmanı dr.ler olun diyor ülkenin yöneticileri ve ilim ehli olun diyor bizim sanal medya allameleri sanal ortam video ve paylaşımları üzerinden olmayın diye ahkam kesiyor olun diyenleri de veballe suçluyor. sizin yüzünüzden olmayıp ölen bu binlerce kişinin siz nasıl hakkını ödeyeceksiniz sanal medya allameleri...Allah akıl fikir izan versin.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    ulemai su hakkında tehdidi azim var hocalar...
    Cevapla
  • Zekeriya 2 yıl önce Şikayet Et
    Burada baskalrinin hayatini riske atma olayi yok. Cünkü asi olanlarda hasta olabiliyor ve baskalarina bulastirabiliyor hatta ölebiyor. Asi olmayanlari mecbur etmeyin asiya. Neden insanalr saglikli iken asi olsun, asi korumuyorken hastalikdan?
    Cevapla
  • Delinin biri 2 yıl önce Şikayet Et
    niye dayanarak söylüyorsun zekeriya
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    hacılar, hocalar bu konuşmalar size yakışmıyor, fetvaya gelince sineğin yağını hesaplıyorsunuz, aşıya gelince hemen olun, hal bu ki aşıda çok ihtilaf var siz neye dayanarak vurulun diye öncü oluyorsunuz, yanlış yapıyorsunuz, indillahta sorumlusunuz.
    Cevapla
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Dinin sorumlulukları arasında nesli korumak var. Dediğiniz gibi ya aşı nesli bozarsa sonuçta garantisi yok. Buda vebal sayılır yanlış yapmışlar. Aşı zorunlu oşqmaz. Hatta aşılı olanlar daha tehlikeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto