Yüksek doz C vitamini kanser hücrelerine hasar veriyor!

Dahiliye Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Erbağ yüksek doz C vitamini uygulamasının kanser hücrelerine hasar verirken kanser hücresinin DNA yapılarını tahrip ederek öldürdüğü gözlenmiştir.

Yüksek doz C vitamini kanser hücrelerine hasar veriyor!
Yüksek doz C vitamini kanser hücrelerine hasar veriyor!
GİRİŞ 25.08.2021 16:50 GÜNCELLEME 25.08.2021 16:50

Burtom Konur Cerrahi Tıp Merkezi Dahiliye Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Erbağ, verdiği bilgide, “Ülkemizde her yıl yaklaşık 170 bin kişiye kanser teşhisi konuluyor. Bu hastalıkla mücadelede en önemli unsur ise erken teşhis. Bilim adamlarının kanser tedavisine yönelik yeni yöntemleri hastalığın tedavisine yeni bir boyut getiriyor. Son olarak ülkemizde de uygulanmaya başlayan C vitamini uygulaması tedaviye yeni bir boyut kazandırmaktadır. Araştırmalara göre bu tedavi yöntemi kanser hücrelerine hasar verirken kanser hücresinin DNA yapılarını tahrip ettiği ve öldürdüğü gözlenmiştir. 1970 yılından itibaren kanser tedavisinde C vitamini uygulamaları denenmektedir. C vitamini genelde ağızdan alınır, ancak yapılan araştırmalar sindirim sistemini bay-pas ederek damardan alınan C vitaminin kanda 100-150 misli daha yüksek oranlara ulaşacağını ve kandaki yüksek doz C vitaminin kanser hücrelerine saldırma gücü olduğunu gösterdi” dedi.

En çok kadınlarda görülüyor! Diz kireçlenmesine dikkatEn çok kadınlarda görülüyor! Diz kireçlenmesine dikkat



YÜKSEK C VİTAMİNİ TÜMÖR DOKULARINA ZARAR VERİYOR


Erbağ, “Çalışmalar göstermektedir ki, yüksek doz uygulanan damardan verilen C vitamini çok kolay parçalanarak doku ve DNA hasarı oluşturabilen bir reaktif oksijen türü olan hidrojen peroksiti oluşturuyor. Tümör hücreleri normal hücrelere göre hidrojen peroksiti yok etmekte daha başarısız, dolayısıyla kanserli hücreler yüksek dozda hidrojen peroksitten daha fazla zarar görmeye meyilli. Yüksek C vitamini normal dokuları etkilemezken, tümör dokularına zarar veriyor. Özellikle meme, prostat, akciğer tümörlerinde bu tedavi uygulaması ümit vaat ediyor” diye konuştu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi