Samsunlu vatandaş UFO sandı, meteorolojinin hava tahmin balonu çıktı

Samsun'da yaşayan 48 yaşındaki Ali Doğan isimli vatandaş gökte düz bir çizgide yükselen cismi UFO sanınca cep telefonuyla kaydetti. Uzmanlar cismin meteoroloji balonu olduğu bilgisini verdi.

Samsunlu vatandaş UFO sandı, meteorolojinin hava tahmin balonu çıktı
Samsunlu vatandaş UFO sandı, meteorolojinin hava tahmin balonu çıktı
GİRİŞ 17.06.2021 14:45 GÜNCELLEME 17.06.2021 15:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ali Doğan isimli bir vatandaş İlkadım ilçesi Çatalarmut Mahallesi’nde bulunan evinin çatısında otururken, gökyüzünde bir cisim fark etti. Cismin UFO olabileceğini düşünen Doğan, hemen çocuğunu çağırarak o anları cep telefonu kamerasıyla kayıt altına aldı..

'İnsan yüzlü örümcek' bu kez İzmir'de görüldü!'İnsan yüzlü örümcek' bu kez İzmir'de görüldü!

   
GÖKYÜZÜNDEKİ CİSİM UFO'YA BENZİYORDU

Gökyüzündeki cismin UFO’ya benzediğini ifade eden Ali Doğan, “Evin terasında Samsun manzarasını seyrediyordum. Birden uzaktan bir cismin yükseldiğini gördüm. Telefon yanımda olduğu için hemen kaydetmeye başladım. UFO’ya da benziyordu. Meteorolojinin balonu olabilir mi bilmiyorum. Balon değildi diye gözlemledim. Can simidi gibi ortası boştu. Zaman zaman da parlıyordu. Kendinden dolayı mı yoksa güneş vurduğu için mi parlıyor bilemedim. Gök cismi elips bir çizgi çizerek, güneye doğru gitti. Yükselmeye başlayınca da nereye gittiğini takip edemedim. Ortalama 7 dakika gözlemledim. Ben de tesadüfen gördüm. Çocuğumu çağırdım, o da benimle beraber gök cismini takip etti” dedi. 



HAVA TAHMİN BALONU ÇIKTI

Vatandaş tarafından çekilen görüntüyü inceleyen Meteoroloji 10 Bölge Müdürlüğü yetkilileri ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi uzmanları gökyüzünde düz bir hizada yükselen cismin yüzde 99 oranında meteorolojinin hava tahmin balonu olduğunu söylediler. Samsun’da bulunan Meteoroloji 10 Bölge Müdürlüğü tarafından günde 2 kez tüm dünya ile aynı saatte meteoroloji hava tahmin balonu gökyüzüne bırakılıyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • ucrun 2 yıl önce Şikayet Et
    ufo gören masum köylü :)
    Cevapla
  • uquraslan 2 yıl önce Şikayet Et
    ufoya da benziyordu demiş:) kaç kere gördüyse ufo
    Cevapla
  • Doğrucu davut 2 yıl önce Şikayet Et
    abartıyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı