Şanlıurfa'da bir doktor masasında göbek bağı buldu, ağacın dibine gömdü!

Harran Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nda görev yapan Dr. Mehmet Çakmak masasına kimin bıraktığını bilmediği yenidoğan bebeğe ait göbek bağı buldu. Çakmak 2,5 yıldır çantasında taşıdığı oğlunun göbek bağıyla birlikte gömdü.

Şanlıurfa'da bir doktor masasında göbek bağı buldu, ağacın dibine gömdü!
Şanlıurfa'da bir doktor masasında göbek bağı buldu, ağacın dibine gömdü!
GİRİŞ 16.06.2021 16:26 GÜNCELLEME 16.06.2021 16:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan Dr. Mehmet Çakmak, pazartesi günü öğle arasından sonra odasına döndüğünde masasında peçete buldu. Peçeteyi açan Çakmak, içinde yeni doğmuş bebeğe ait göbek bağı buldu. Şaşkınlık yaşayan Çakmak, göbek bağının, çocuğunun doktor olmasını isteyen aile tarafından bırakıldığını düşündü. Bunun üzerine Çakmak, göbek bağını, tanımadığı bebeğin ailesinin isteğinin yerine gelmesi için hastanenin bahçesine gömmeye karar verdi. Çakmak, daha sonra hastane bahçesine gidip, 2,5 yıl önce dünyaya gelen oğlu Taha'nın da çantasında taşıdığı göbek bağını masasına bırakılan ile birlikte ağacın altına gömdü. Dr. Çakmak, göbek bağlarını tıp fakültesi bahçesine gömdüğü anları da cep telefonu kamerası ile çektirerek, sosyal medya hesabından paylaştı

Osmaniye'de hurdacı 30 yıldır önüne gelene yemek ısmarlıyor!Osmaniye'de hurdacı 30 yıldır önüne gelene yemek ısmarlıyor!


ATMAYA KIYAMADIM, AĞACIN ALTINA GÖMDÜM

Sosyal medyada ilgi gören video sonrası açıklama yapan Dr. Mehmet Çakmak, meslek hayatında ilk kez böyle ilginç olayla karşılaştığını belirterek, "Poliklinik odasındaki masada yeni doğmuş bebeğin göbek bağını buldum. Göbek bağını peçete içinde masama kimin bıraktığını bilmiyorum. Göbek bağını muhtemelen bir anne batıl inanca uyarak çocuğu doktor olsun, diye masama bırakmıştır. Bu bir gelenektir ve herkes çocuğunun göbek bağını farklı yerlere bırakıyor. Ben de göbek bağını atmaya kıyamadım. Çocuğunun doktor olmasını isteyen annenin bıraktığı göbek bağını hastanenin bahçesindeki dut ağacının altına gömdüm" diye konuştu.

ÇOCUĞUMUN GÖBEK BAĞINI ÇANTAMDA TAŞIYORDUM

Kim tarafından bırakıldığını bilmediği göbek bağının yanına 2,5 yıl önce dünyaya gelen ve çantasında taşıdığı kendi oğlunun göbek bağını da gömdüğünü anlatan Çakmak, "2,5 yıl önce doğan çocuğumun göbek bağını çantamda taşıyordum. Bir yere gömmeye fırsatım olmadı. Masama bırakılan göbek bağının yanına kendi çocuğumun göbek bağını da gömdüm. Bölgede bu tür batıl inançlar var hatta muskalar ile çocuğun ameliyata alınmasını isteyen aileler oluyor. İnşallah hastane bahçesine gömdüğüm iki göbek bağının sahiplerinin kaderi güzel olur" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Zeliş 2 yıl önce Şikayet Et
    İkiside büyüyünce dut gibi olmaz umarım :)))
    Cevapla
  • MÜLAYİM 2 yıl önce Şikayet Et
    Çocuğunun göbek bağını iki yıldır çantasında taşımış bu doktorun kendisi haber olmalıydı, masasına bırakılan göbek bağı değil, Allahım sen akıl fikir ver, doktora bak sen.
    Cevapla
  • abuzer 2 yıl önce Şikayet Et
    bebeği büyüyünce doktor olsun diye ,doktorun masasın bırakmıştır,cahil insanlar ın işi onlarcasına şahit oldum bebeğinin göbek bağını saklıyor medine de cennetülbaki mezarlığına gömüyor veya giden yakını aracılığıyla gömdürtüyor.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    haber? nedir şimdi anlamadım
    Cevapla
  • Gaziantep27 2 yıl önce Şikayet Et
    Doktor cocugunun göbek bağını iki bucuk senedir cantasinda sakliyormus.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?