Osmaniye'de hurdacı 30 yıldır önüne gelene yemek ısmarlıyor!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki hurdacı Rahmi Şişik 30 yıldır yalnız başına yemek yiyememe huyundan dolayı önüne gelene yemek ısmarlıyor. Şişik maddi durumu olmayanları seçmeye özen gösterdiğini söylüyor.

Osmaniye'de hurdacı 30 yıldır önüne gelene yemek ısmarlıyor!
Osmaniye'de hurdacı 30 yıldır önüne gelene yemek ısmarlıyor!
GİRİŞ 15.06.2021 17:10 GÜNCELLEME 15.06.2021 17:10
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Hurdacılık yaparak geçimini sağlayan 60 yaşındaki Rahmi Şişik isimli esnafın ilginç özelliği duyanları şaşırtıyor. Esnaf olarak bulunduğu sokakta genelde yemeğini lokantalardan yiyen Rahmi Şişik, yemek yiyeceği esnada önüne kim çıkarsa yemek ısmarlıyor. Bu huyunu bir türlü değiştirmeyen Şişik başta yakın çevresi olmak üzere tanısın tanımasın önüne gelene yemek ısmarlıyor Rahmi Şişik’in işyerinin bulunduğu caddede bulunan lokanta ve kebap salonu esnafı da Şişik’in bu alışkanlığını doğruluyor.

3 çocuk annesi kadın kaymakamlıktan destek aldı, ipek böceği yetiştiriyor3 çocuk annesi kadın kaymakamlıktan destek aldı, ipek böceği yetiştiriyor



TEK BAŞINA YEMEK YİYEMİYOR


30 yıldır bu huyunun değişmediğini belirten Rahmi Şişik, “Tek başıma yemek yiyemiyorum. Genelde maddi durumu zayıf insanları seçiyorum ama önüme kim çıkarsa yemek ısmarlıyorum. Eskiden maddi durumum daha iyiydi. O zaman çok daha fazla insana yemek ısmarlıyordum. Ben tek başıma yemek yerken rahatsız oluyorum. Durumu iyi olmayan insanları düşünüyorum. Bu alışkanlığım ise hala devam ediyor. Benim babam da aynen benim gibiydi. Ben babamın alışkanlığını devam ettiriyorum” dedi.



GELENE GEÇENE YEMEK ISMARLIYOR

25 yıldır Rahmi Şişik’i tanıdığını belirten Mustafa Avan ise “Gelene geçene fakire fukaraya hep yardım ettiğine şahidim. Önüne gelene yemek ısmarlar” dedi. Rahmi Şişik’in iş yerinin bulunduğu caddede kebap salonu işleten esnaf Nurullah Usta ise, “20 yıldır burada kebap salonum var. Rahmi abiyi uzun yıllardır tanırım. Hep benim lokantama gelir. Şu ana kadar çok kişiye yemek ısmarladığına şahit oldum. Bazen içeride bulunan tüm müşterilerin hesabını öder” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 29
  • Haslet 2 yıl önce Şikayet Et
    O adam "bereketin anahtarı"nı bulmuş.Herkese nasip olmaz.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir haslet Allah herkese nasip etmez.
    Cevapla
  • hakan er 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun inşallah bu güzelliği ALLAH bizede nasip eder
    Cevapla
  • ONUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Her kişinin değil; ER KİŞİNİN HARCI... Tebrikler.....
    Cevapla
  • ONUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah Razi olsun,Herkese yemek yedirmek,Tanıdığın,Tanımadığın herkese selam vermek EFENDİMİZİN övdüğü HASLETLERDİR...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!