3 çocuk annesi kadın kaymakamlıktan destek aldı, ipek böceği yetiştiriyor

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Songül Yavuz aile bütçesine destek olmak ve boş vakitlerini değerlendirmek için kaymakamlıktan aldığı destekle evinin bir odasında 20 bin adet ipek böceği yetiştirmeye başladı.

3 çocuk annesi kadın kaymakamlıktan destek aldı, ipek böceği yetiştiriyor
3 çocuk annesi kadın kaymakamlıktan destek aldı, ipek böceği yetiştiriyor
GİRİŞ 14.06.2021 16:49 GÜNCELLEME 14.06.2021 17:00

Gaziantep’in İslahiye ilçesi kırsal Hasanlök Mahallesi’nde yaşayan 3 çocuk annesi Songül Yavuz, aile bütçesine katkı sağlamak için kaymakamlık ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden aldığı destekle evinin bir odasında 20 bin adet ipek böceği yetiştirmeye başladı. İslahiye Kaymakamlığı'ndan aldığı 5 bin 600 TL destekle evinin bir odasında yaklaşık 20 bin adet ipek böceği yetiştirmeye başlayan 45 yaşındaki Songül Yavuz'un 30-40 kilogram yaş koza hasat etmesi bekleniyor. Bu hasattan ise aile bütçesine yaklaşık 2 bin 500 TL ile 3 bin TL arasında katkıda sağlaması hedefleniyor.

3 çocuk annesi kadın köyüne döndü, hem kanseri yendi hem girişimci oldu!3 çocuk annesi kadın köyüne döndü, hem kanseri yendi hem girişimci oldu!


 
AİLE BÜTÇESİNE KATKI SAĞLAMAK İÇİN BAŞLADI

Aile bütçesine katkıda bulunmak ve boş vakitlerini değerlendirmek için ipek böceği yetiştirme işine girdiğini belirten Songül Yavuz, "Daha önceden ninelerimiz de ipek böceği yetiştiriciliği yaparmış. Ben de onlar gibi yapmak ve bu işi tekrar canlandırmak istedim. Hedefim hem aile bütçesine katkı sağlamak, hem de boş vakitlerimi değerlendirmekti. O yüzden kaymakamlıktan gerekli destekleri aldıktan sonra evimin bir odasında ipek böceği yetiştirmeye başladım" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!