Hakkari'de bir baba arıcılıkla 3 doktor, 3 öğretmen, 2 mimar, 1 mühendis yetiştirdi!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Kadıköy köyünde yaşayan 65 yaşındaki ilkokul mezunu Hamza Onat arıcılık yaparak 3'ü kız 10 çocuğunu okuttu. Çocuklarının 3'ü doktor, 3'ü öğretmen, 2'si mimar, 1'i de mühendis oldu. En küçük oğlunun hedefi tıp.

Hakkari'de bir baba arıcılıkla 3 doktor, 3 öğretmen, 2 mimar, 1 mühendis yetiştirdi!
Hakkari'de bir baba arıcılıkla 3 doktor, 3 öğretmen, 2 mimar, 1 mühendis yetiştirdi!
GİRİŞ 15.06.2021 15:05 GÜNCELLEME 15.06.2021 16:04
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Kadıköy köyünde yaşayan ilkokul mezunu Hamza Onat, arıcılık yaparak okuttuğu 3'ü kız 10 çocuğundan 3'ü doktor, 3'ü öğretmen, 2'si mimar, 1'i de mühendis oldu. Onat'ın son beşiğim dediği oğlu ise tıp fakültesine girmeye hazırlanıyor. Çocuklarıyla gurur duyduğunu belirten baba Onat, "Tek derdim, tek isteğim çocuklarımın iyi bir eğitim almasıydı. Çok şükür Allah bana bugünleri gösterdi" dedi.

Osmaniye'de bir esnaf 30 yıldır önüne gelene yemek ısmarlıyor!Osmaniye'de bir esnaf 30 yıldır önüne gelene yemek ısmarlıyor!


40 YILDIR ARICILIK YAPIYOR

Yüksekova ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Kadıköy köyünde yaşayan Onat ailesi, okutup, meslek sahibi yaptıkları çocukları sayesinde hayatlarının en mutlu günlerini yaşıyor. İlkokulu bitirdikten sonra yaşadığı köyde 40 yıldır arıcılık yapan ve buradan kazandığı parayla ailesini geçindiren Hamza Onat'ın kızlarından 1'i doktor, 1'i mimar, 1'i de öğretmen oldu. Erkek çocuklarından ise 2'si doktor, 1'i mimar, 1'i mühendis, 2 tanesi de öğretmen olmayı başardı. Onat ailesinin en küçük ferdi olan lise son sınıf öğrencisi Polat ise Tıp Fakültesi'ne girmeye hazırlanıyor

Huzuru bulduğu 'Mast kazı' üretiminde 9 ayda 800 kaza ulaştıHuzuru bulduğu 'Mast kazı' üretiminde 9 ayda 800 kaza ulaştı


ÇOK ZOR ŞARTLARDA OKUTTUM

Çocuklarıyla gurur duyduğunu belirten Hamza Onat, eşi ile birlikte hayatlarının en mutlu günlerini yaşadıklarını anlattı. Onat,  "40 yıldır arıcılıkla uğraşıyorum. Bu zor koşullarda 10 çocuk okuttum. Şimdi onlarla grur duyuyorum. İyi bir eğitim almaları için çok mücadele ettim, hep yanlarında oldum. Onlar da bu çabaları karşılıksız bırakmadılar. Tek derdim, tek isteğim çocuklarımın iyi bir eğitim almasıydı. Çok şükür Allah bana bugünleri gösterdi. Allah herkese böyle çocuklar nasip etsin. Fırsat buldukça da yanımıza gelip bize yardım ediyorlar. Arılara hep birlikte bakıyoruz ve bundan da büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. 

ARILARA BAKMAKTAN ZEVK ALIYORLAR

Anne ve babalarını yaşadığı köye gelen 2'si doktor 1'i öğretmen 3 kardeş de fırsat buldukça baba evine geldiklerini söyledi. Babalarıyla birlikte zaman geçirmekten ve arılara bakmaktan büyük zevk aldıklarını anlatan Doktor Ersin Onat, babalarının ilkokul mezunu olduğunu, ancak vizyon sahibi biri olduğunu belirterek, "Babam kültürlü biri. Annem ve babam bugüne kadar bizim için büyük çaba gösterdi. Büyük emekler verip bizi yetiştirdiler. Görevimiz gereği başka yerlerde yaşasak da fırsat buldukça baba evinde bir araya geliyoruz ve aynı çatı altında yaşamayı sürdürüyoruz. Bu yuvanın sıcaklığı bize istediğimiz enerjiyi, gücü ve okuma aşkını verdi. Birbirimize yardım ederek bugünlere geldik ve birlikte olmayı, destek olmayı sürdürüyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 25
  • AyYıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    önemli olan Vatanımıza Milletimize hayırlı evlatlar yetiştirmesi
    Cevapla
  • Ramazan37 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun dayı. Teröre destek veren devlet bizim yanımızda değil diyenlere kapak olsun. Bu güzel ülkemiz hepimize yeter....
    Cevapla
  • vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    bu adam evlatlarına helal yedirmiş hayırlı evlat yetiştirmiş ellerinden saygıyla öpüyorum
    Cevapla
  • bay e 2 yıl önce Şikayet Et
    işi bal olunca bal gibi çocuklar yetistırmiş.Allaha vatanina ana babasina hayirli olurlar insAllah
    Cevapla
  • garib 2 yıl önce Şikayet Et
    çif taraflı helal olsun çoçukların çalışkanlığı babanında helal kazançı Allah yolunuzu açık eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi