'İnsan yüzlü örümcek' bu kez İzmir'de görüldü!

Halk arasında 'İnsan yüzlü örümcek' olarak bilinen "Thomisus Onustos" bu kez İzmir'in Kiraz ilçesinde görüldü. Ev hanımı İlgi Keleş evinin bahçesinde görünce çok şaşırdı ardından örümceği doğaya saldı.

GİRİŞ 17.06.2021 11:04 GÜNCELLEME 17.06.2021 11:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kiraz ilçesinde yaşayan İlgi Keleş, bahçesinde bulunan çiçeklerin arasında daha önce görmediği bir örümceğin olduğu fark etti. Daha sonra örümceğin yanına yaklaşan İlgi Keleş, çiçekleri aralayarak örümceğin insan suratına benzediğini gördü. Gördüğü örümcek karşısında şaşkına dönen Keleş, ardından örümceğin görüntülerini telefonuyla kaydetti. Örümceği bir kavanoz içine alıp gözlemleyen Keleş, daha sonra örümceği yeninden doğaya saldı.  

Dev çekirgeler Muş'tan sonra şimdi de Van'da görüldü!Dev çekirgeler Muş'tan sonra şimdi de Van'da görüldü!



 
GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRDI 

“İnsan yüzlü örümcek” hakkında konuşan İlgi Keleş, ”İlk kez gördüm ve çok şaşırdım. Bir de baktım insan yüzü gibi bir yüzü var. Oğluma gösterdim; o da çok şaşırdım. Çiçeklerin arasında buldum. Şimdi onu doğasına salacağız” dedi. Halk arasında “insan yüzlü örümcek” olarak bilinen ve Latince adı “Thomisus Onustus” olan örümcek, 5 gün önce Manisa’nın Yunus Emre ilçesinde de görülmüştü. Türkiye’de “Köşeli yengeç örümceği” adı da verilen örümcek, ilk kez 1805 yılında Fransız bilgin Charles Athanase Walckenaer tarafından tanımlanmıştı. Örümceğin zehirli bir yapıya sahip olduğu biliniyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Denizli de kekik tarlalarında bu örümceklerden dolu . Merak eden buyursun gelsin. Millet bunlardan kurtulmak için ilaç atıyor ürünlerimize zarar veriyor. Çokta önemsencek bir hayvan değil.
    Cevapla
  • Seferi 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapmayın etmeyin. Her zaman gördüğümüz örümcekler...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı