Kudüs şiirleri gençlerin dilince yeniden hayat buldu!

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde Sancaktepe Rabia Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin düzenlediği “Kalbimizi Titreten Şiir Kudüs” konulu ulusal şiir okuma yarışmasında büyük final.

Kudüs şiirleri gençlerin dilince yeniden hayat buldu!
Kudüs şiirleri gençlerin dilince yeniden hayat buldu!
GİRİŞ 07.07.2021 09:19 GÜNCELLEME 07.07.2021 09:19

Kudüs konulu şiirlerin video sunu olarak yarıştığı şiir okuma yarışmasında dereceye girenler için online ödül töreni düzenlendi. Tüm Türkiye’deki İmam Hatip liselerinden onlarca öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Nizar Kabbani, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan… Kudüs’ü yüreğinde hisseden şairler ve şiirleri yıllardır dillerde dolanmaya devam ediyor. Gençlerin Kudüse olan ilgi ve sevgisini, farkındalığını arttırmak, Kudüs şairlerini tanıtmak ve öğrencilerin şiir zevklerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen yarışmada Kudüs şiirleri gençlerin sesinden yeniden hayat buldu.

100'ÜN ÜZERİNDE KATILIM VARDI

“Kalbimizi Titreten Şiir Kudüs” isimli şiir okuma yarışmasında İmam Hatipli gençler Kudüs şiirlerini video sunu eşliğinde seslendirdiler. Türkiye genelinde yüzün üzerinde katılımın gerçekleştiği yarışmada akademisyen ve öğretmenlerden oluşan jüri titiz bir seçme sürecinin sonunda finale kalanları belirledi. Tüm katılımcıların sertifika almaya hak kazandığı yarışmada finale kalan gençler yarışma şartnamesinde belirtilen miktarda para ile ödüllendirildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı