Pankek nasıl pişirilir? Pankek tarifi...

Sabah kahvaltılarının en lezzetli tariflerinden pankek, kısa sürede kolayca hazırlanmasının yanında oldukça doyurucudur. Üzerine çikolata, reçel ve meyveler ekleyerek zenginleştirerek servis edilebilir. Peki pankek nasıl hazırlanır? İşte pankek tarifi...

Pankek nasıl pişirilir? Pankek tarifi...
Pankek nasıl pişirilir? Pankek tarifi...
GİRİŞ 06.08.2021 13:17 GÜNCELLEME 06.08.2021 13:17

Kahvaltılarda değişik bir lezzet arayanların kolayca hazırlayabileceği pankek, damak zevkine göre meyve ve reçellerle zenginleştirilebilir. Ulaşılabilir birkaç malzemeyle pratik bir şekilde pişirilen pankek, çocukların da severek tükettiği lezzetler arasında yer alır. 

Kurabiye tarifleri: Elmalı kurabiye, tuzlu kurabiye, ıslak kurabiye nasıl yapılır?Kurabiye tarifleri: Elmalı kurabiye, tuzlu kurabiye, ıslak kurabiye nasıl yapılır?

Pankek Nasıl Hazırlanır?

Malzemeler:

  • 2 yumurta

  • 2 yemek kaşığı şeker

  • 1 su bardağı süt

  • 1,5 su bardağı un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı:

Yumurta ve şeker bir kaba alınarak krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurta ve şeker iyice çırpıldıktan sonra üzerine süt ilave edilir biraz daha karıştırmaya devam edilir. Elde edilen karışımın içine un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpılır. 

Pankek hamuru hazırladıktan sonra çok az yağ tavaya eklenir ve biraz kızışına kadar bekletilir. Eriyen ve ısınan yağın üzerine bir kepçe kadar pankek hamur eklenir ve ters düz yaprak birkaç dakikaya pişirilir. Bu şekilde hamur bitene kadar devam edilir. 

Hazırlanan pankeler damak zevkine göre bal, reçel, çikolata ve meyve ile servis edilerek tüketilebilir. Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor