Müşteri dalından meyve yemek istedi, bahçesini işletmeye dönüştürdü

Bursa'nın Kestel ilçesinde kırsal bir mahalledeki bahçesine çilek eken genç girişimci gelen talepler üzerine kurduğu bahçesinde hem müşteriler meyveleri dalından koparıp yiyebiliyor hem de müşterilerine gözleme ve çay servisi sunuyor..

Müşteri dalından meyve yemek istedi, bahçesini işletmeye dönüştürdü
Müşteri dalından meyve yemek istedi, bahçesini işletmeye dönüştürdü
GİRİŞ 14.08.2021 11:44 GÜNCELLEME 14.08.2021 12:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bursa'nın Kestel ilçesinde kırsal bir mahalledeki bahçesine çilek eken genç girişimci, talepler üzerine müşterilerine dalından meyve koparıp yeme, gözleme ve çay servisi imkanı da sunarak arazisini adeta işletmeye çevirdi. Alaçam Mahallesi'nde meyve fidanı ve fidesi üreten Ali Kurt, aile bireyleriyle 2016'da internet üzerinden fidan satışına başladıklarını, sonraki yıllarda da işlerinin büyüdüğünü söyledi.

Torunu için üretmeye başladı, seri üretime geçti! Dünyaya gönderiyorTorunu için üretmeye başladı, seri üretime geçti! Dünyaya gönderiyor

Edirne'de yiyenler hayran kaldı! Dünyanın pek çok yerinden talep varEdirne'de yiyenler hayran kaldı! Dünyanın pek çok yerinden talep var

 

Elazığ'da 2 çocuk annesi kadın devlet desteğiyle girişimci oldu!Elazığ'da 2 çocuk annesi kadın devlet desteğiyle girişimci oldu!


BAHÇEYE GELENLER ÇİLEKLERİNİ KENDİ TOPLUYOR

İnsanların fidanları yerinde görmek istemesi üzerine 2019'da bahçeyi kurduklarını belirten Kurt, şunları anlattı: "Burada ilk etapta fidan satışı yapma düşüncemiz vardı. Daha sonra gelen talep doğrultusunda çilek ektik. Sonrasında buraya gelen insanlar 'Karnımız acıktı' dedi, gözleme ve çay servisine başladık. Çileği kendimiz topluyorduk, daha sonra 'Biz de koparabilir miyiz?' dediler. Olur dedik. Bir de fotoğraf çekimleri için sepetlerimizi ayarladık. "Kurt, bahçeye gelenlerin verilen sepetlerle çilek topladığını, müşterilerin istedikleri kadar çilek yiyerek sepetlerini doldurabildiğini, giderken de bunları satın aldığını söyledi.

SEZON NİSANDA BAŞLAYIP KASIMA KADAR SÜRÜYOR

Bahçenin kasım ayına kadar açık olduğunu, 11 dönümlük arazinin 8'inin çilekle ekili olduğunu belirten Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kalan kısımda da insanların rahat oturabileceği, yiyip içebilecekleri masalarımız var. Çilekler nisan ayından kasım ayına kadar vermeye devam ediyor. Kasımdan sonra zaten bizim fidan sezonumuz başlıyor. Kasımdan nisana kadar fidan, nisandan kasıma kadar tekrar meyve sezonumuz açılıyor. Bunun yanında sezonda üretilen diğer meyveler de tezgahımızda mevcut, alıp götürebiliyorlar. Biz burada insanların eğlenceli vakit geçirebileceği, doğayla iç içe olabileceği bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Pandemiden sonra bu tarz yerlere rağbet arttığı için bizim bahçemiz de bayağı ilgi görüyor. Sadece hafta sonları açıyoruz, çilekten verim aldığımız gün cumartesi ve pazar günleri oluyor. Gün içinde neredeyse çileğimizin tamamını bitiriyorlar. Allah razı olsun, talep çok yüksek. Pandemi sürecinde kaçıp hava almak isteyen herkesi bahçemize bekleriz."

DOĞAYLA İÇ İÇE OLMA İMKANI VAR

Müşterilerden Esra Bozyiğit de bahçeye fırsat buldukça geldiklerini ve güzel vakit geçirdiklerini belirtti. Burada doğayla iç içe olma imkanına kavuştuklarını dile getiren Bozyiğit, "Ben hiç köyde yaşamadım. Eşimle geliyoruz, birlikte hem topluyoruz hem de istediğimiz kadar çilek yiyebiliyoruz. Gerçekten çok güzel oluyor." diye konuştu. Tarlaya gelenler, yemyeşil örtüye sahip arazide sepetler içindeki kıpkırmızı çileklerle, bisiklet, kapı gibi görsel unsurlarla desteklenmiş fotoğrafları ile anılarını da ölümsüzleştiriyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • vay be arkadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    arkdaşlar tarladan aldığınız o çilekler organik zannediyorsnuz sevinerek elle toplayıp yiyorsunuz ama o çilekler laylonla kaplandığı için 7 yirmidört laylondan güneş ve suyla petrol ve laylon yapımında karıştırılan kimyasallar direkt çileğe geçiyor ama görmyorsunuz şunu bilinki aslında ağır metal içeriyor o çilekler ve kanser olma riskiniz %99.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Laylon değil naylon
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Yerel seçim; Panorama; Son durum