Torunu için üretmeye başladı, seri üretime geçti! Dünyaya gönderiyor

Sivas'ın Zara ilçesinde yaşayan Nilgün Bozalioğlu torunu için başladığı bez bebeklerinde seri üretime geçti. Bozalioğlu kültürel motifleri işlediği bez bebeklerini Türkiye'nin pek çok bölgesine ve yurtdışına gönderiyor..

Torunu için üretmeye başladı, seri üretime geçti! Dünyaya gönderiyor
Torunu için üretmeye başladı, seri üretime geçti! Dünyaya gönderiyor
GİRİŞ 13.08.2021 11:42 GÜNCELLEME 13.08.2021 12:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sivas’ın Zara ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Nilgün Bozalioğlu 35 senedir dikiş nakış işiyle uğraşıyor. Bozalioğlu, yaklaşık bir buçuk senedir de birbirinden güzel bez bebekler yapıyor. Şimdilerde 5 yaşında olan torunu Ece Mislina İravul için bebek örmeye başlayan Nilgün Bozalioğlu, yöresel kıyafetli bebekler de üretiyor. Bozalioğlu’nun torunundan esinlenerek yaptığı bebekler tamamen organik olma özelliği taşırken yöresel bebeklerin yapımında gelenek ve göreneklerin unutulmaması amaçlanıyor. Bebeklere torununun ismini veren Nilgün Bozalioğlu, birbirinden güzel oyuncak bebekleri Türkiye’nin çeşitli illerine ve yurt dışına gönderiyor. 

Devlet desteğiyle kurdu, dünyaya ihraç ediyorDevlet desteğiyle kurdu, dünyaya ihraç ediyor

 

ORGANİK BEBEKLER ÜRETİYOR 

Bebek üreten Nilgün Bozalioğlu, “Yaklaşık 35 seneden beri dikiş dikiyorum ve torunum olacağını duyunca başladım bebek dikmeye. Önce kuklaları yapmaya başladım şimdi yöresel bebekler yapıyorum. Mislina bebeklere torunum olduğu için başladım. Benim bebeklerimle organik, zarar görmeden oynasın diye. Günümüzde biliyorsunuz bir sürü yabancı maddelerle üretiliyor bebekler. Bebeklerin organik olması her zaman daha iyidir’’ dedi. 


 
YURTDIŞINA BİLE GÖNDERİYOR

Bozalioğlu, Bebekleri Türkiye’nin birçok yerine gönderdiği söyleyerek, “Bir buçuk seneden beri yapıyorum. 5 sene araştırdım. Pandemi döneminde hiç kurs görmeden kendi çabamla bunları başarmış oldum. Yarın bir paketim var Almanya’ya göndereceğim. Türkiye’nin birçok yerine gönderdim. Kendi yöremizin müzesi var oraya da gönderdim. Onun haricinde de başka iki müze ile anlaşmak üzereyim. Pandemide hepimiz evlerde oturunca artık dikme zamanı geldi diye düşündüm, başladım dikmeye. Toruna kalacak bir miras bu. Bu bebeklerin herkesin kıyafetlerinin asla bir şekilde unutulmamasını istiyorum’’ diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Fatsalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Organik bebek ne. Demek ya Allah aşkına kumaşı ipliğine varıncaya kadar kendisi üretmesi gerek kumaşın ipliğin renkini kendisi vermesi gerek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt