Sivas'ta Şükrü amcanın 92 yıllık sağlam dişleri görenleri hayrete düşürüyor

Sivas'ın Zara ilçesi Kurucuabat köyünde yaşayan 92 yaşındaki Şükrü Açıkgöz doğal ve sağlam yapılı dişleriyle görenleri şaşırtıyor. Açıkgöz dişlerinin doğal ve sağlam yapısını anne sütü ve odun kömürü tozuna borçlu olduğunu söylüyor..

GİRİŞ 19.08.2021 16:09 GÜNCELLEME 19.08.2021 16:35
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Sivas’ta yaşayan 92 yaşındaki Şükrü Açıkgöz doğal dişleriyle görenleri şaşırtıyor. Genç yaşlı demeden çoğu kişinin diş hastalıkları ile baş ettiği şu günlerde o ise el gücü ile kırılmayan çoğu şeyi dişleriyle kırıyor. Sandalye gibi eşyaları dişleriyle kaldırabilen Açıkgöz, anne sütünü çok içtiğini ve odun kömürü tozuyla dişlerini temizlediğini söyledi. İlerlemiş yaşına göre dişleri doğal ve sapa sağlam olan Açıkgöz, hayatında sadece bir kez diş hastanesine gittiğini ve dolgu yaptırdığını belirtti. 

Yaşlı kadından duydu, bu işe başladı! Siparişlere yetişemiyorYaşlı kadından duydu, bu işe başladı! Siparişlere yetişemiyor
 



KÖMÜR TOZU İLE TEMİZLİYOR


Şükrü Açıkgöz 92 yıldır dişlerini nasıl koruduğunu anlatarak, "92 yaşındayım. Anne sütünü çok emdim ikincisi bu dağlarda koyun güdüyordum odunu yakıyordum kömürünü ezip toz haline getirip dişlerimi onla yıkıyordum. Dişlerimi böyle korudum ama acı, tatlı, ağır, sert hiç esirgemedim hep kırdım” dedi. Şükrü Açıkgöz diş temizliğine vurgu yaparak, “Bir kez hastaneye dolgu yaptırdım başka da hiç gitmedim. Her yemekten önce her yemekten sonra dişlerimi fırçalarım. Eğer fırçalamazsam ağzımın tadı olmaz. Ben pek dişimin görünmesini sevmem çok soran olursa takma diyorum geçiyorum. Her şeyi elma, armut, ceviz, sandalyeyi kaldırıyor aklına ne gelirse” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • kbaris 2 yıl önce Şikayet Et
    poz verisi bile degisik helal dayi
    Cevapla
  • fatih1453 2 yıl önce Şikayet Et
    iyi diş iyi miğde demektir.
    Cevapla
  • bitez 2 yıl önce Şikayet Et
    Sigara da dişlerin ve diş etlerinin en büyük düşmanıdır..sigara paketlerinin üstündeki dişleri dökülmüş ağız görüntüsü üstünde oynanmış değil,gerçek görüntülerdir..Çok içenlere bakın,hepsinin ağzı o durumdadır.
    Cevapla
  • üş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu sağlığını neye borçlu acaba. Dedemiz genç delikanlı gibi maşallah.
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    vay be adam ceviz yiyor bu devirde ceviz kilosu 36 lira kolay ceviz yemek
    Cevapla
  • elbistanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    fitne yapma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak