Artvin'de bel ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti, yanlış iğne yüzünden ayağa kalkamadı

Artvin'in Hopa ilçesinde bel ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 4 çocuk babası 43 yaşındaki Tahir Turan'a hastanede yapılan ağrı kesici sonrası Turan ayağa kalkamadı ve doktor hakkında savcılığa şikayette bulundu.

GİRİŞ 08.09.2021 17:30 GÜNCELLEME 08.09.2021 17:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Artvin’in Hopa ilçesinde yaşayan 4 çocuk babası Tahir Turan iddiasına göre bel ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede kalçasından ağrı kesici iğne yapılınca ağrısı artmaya devam ederek ayağı kalkamadı. Farklı bir hastaneye giden Turan, ağrısının artmasının ve ayağı kalkamamasının yapılan iğneden kaynaklı olduğunu öğrenince soluğu adliyede aldı.

Biri 16 biri 22 yaşında 2 genç koronaya yenik düştü!Biri 16 biri 22 yaşında 2 genç koronaya yenik düştü!



ENFEKSİYONLU İĞNE YAPILMIŞ

Turan, “Bel ağrısı şikayeti ile Hopa Devlet Hastanesi Acil Polikliniğine gittim. Acildeki doktor, kalçamdan ağrı kesici iğne yapılmasını istedi. Hemşire iğnemi yaptı. Biranda ayağım yanmaya başladı. Hastaneden ayrılarak eve geldim. Evde de bacağımda çok şiddetli bir yanma hissettim. O andan sonra bacağımı oynatamadım. İğne sırasında olduğunu düşündüm. Tekrar hastaneye gittim, bu defa tablet ağrı kesici verdiler içtim ama bacağımda yanma hızla artmaya devam etti. Ağrılarım bir türlü dinmeyince bu defa Rize Devlet Hastanesine gittim. Yapılan tahlil sonrası 'Kalçanıza enfeksiyonlu iğne yapılmış ve bu sebeple ayağınızda ağrılar bir süre daha devam edecek' denildi" dedi.



AĞRISI 33 GÜN SÜRDÜ

Yazılan reçete sonrası hastaneden ayrıldığını anlatan Turan, 33 gün süren ağrıları dinmeyince soluğu Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı'nda aldı. Hopa Devlet Hastanesi Acil Servisi'ndeki M.A. isimli doktordan şikayetçi olan Turhan, kararı yargının vermesini bekliyor. Öte yandan Artvin İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili inceleme başlattı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu gidişle kimse saglik personeli olmayacak.bu kadar yogunlukta bazi hatalar olabilir.dusuk ayak gelismis ve bu bir risktir.
    Cevapla
  • Sadık 2 yıl önce Şikayet Et
    Sorun da bu ya zaten, sağlık merkezleri her daim yoğun. 24 nöbetine kalan hemşireler, dr ler vs. 36 tutan dr ler oluyor malesef araştırma hastanelerinde falan. İlla bi saatten sonra onlar da kendinden geçiyo. Sağlık şakaya gelmez, bu yüzden saatlerin düzenlenmesi gerekiyor bence. Adamlar 24 nöbette, baş hemşireler 1 saat uyu diyo, nasıl dinlenecekse artık. Mesela Sağlıkçılar da 3 vardiya olsun, 8 saat günlük(bu benim fikrim, önerim sadece)
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Enfeksiyonlu iğne nedir yaa? Enjektörler tek kullanımlık. Adamın siyatik sinirine değdirmiş iğneyi. Allah şifa versin. Zamanla ayakta güçsüzlük oluşmaya başlar.
    Cevapla
  • Fakirullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Muayene etmeden tahlil yapmadan teşhisi koymuşsun valla pes doğrusu
    Cevapla
  • YiğidoYavuz58 2 yıl önce Şikayet Et
    Dişim agrıyor du diş hastanesine gitmiştim. Bir agrı kesici inne verdiler. Saglık ocagın da vurundum. Vurunmaz vurdurmaz olaydım. Hemşireye zaten vururken iki saatte yaptı bitirdi. Eve geldim 1 hafta boyunca ayaga kalkmadım Şükür ki düzeldim. Herkes yapmayı bilmiyor. Birde acilde geldi başıma. At hırsızına benzeyen bir hemşo vurdu gelene kadar inne den kan akar mı durmaz mı neredeyse abartısız bir ünüte kan akmış üzerim kanlar içinde eve gelmişim evde fark ettim. Râbbim şifa versin bu abiye de iyi işini bilen müslüman insanlar la karşılaştırsın hastaneler de heryerde bizleri de öyle güzel insanlar dan eylesin İnşâAllâh.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!