Filmleri andıran miras davası! 6 yıl önce ölen kocası sağ ve bekar çıktı

Irak'ta yaşayan 52 yaşındaki B.A.M.M. isimli kadın Türk vatandaşı eşi Ş.S.’nin 2015'te hayatını kaybetmesinden sonra kocasının Türkiye'deki gayrimenkullerini üzerine almak isteyince kayıtlarda kocasının sağ ve bekar olduğu ortaya çıktı.

Filmleri andıran miras davası! 6 yıl önce ölen kocası sağ ve bekar çıktı
Filmleri andıran miras davası! 6 yıl önce ölen kocası sağ ve bekar çıktı
GİRİŞ 17.09.2021 17:41 GÜNCELLEME 17.09.2021 17:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

B.A.M.M. ve Ş.S. çifti Irak’ta yaşıyordu. Ş.S. adlı koca 2015 yılında hayatını kaybetti. Irak uyruklu B.A.M.M. kocasının Türkiye’deki gayrimenkullerini mirasçısı olarak üzerine almak istedi. Bu süreçte kadının başına trajikomik bir olay geldi. Kadına 6 yıl önce ölen eşinin bekar ve sağ olduğunu söylediler. Ancak gerçek çok farklıydı.

Siirt'te bir düğünde damat paraları taşımakta zorlandı! Arkadaşları yardım ettiSiirt'te bir düğünde damat paraları taşımakta zorlandı! Arkadaşları yardım etti


KOCASI BEKÂR VE SAĞ ÇIKTI

Ş.S. ile evli olduklarına ve kocasının 2015’te vefat ettiğine ilişkin Irak’taki nüfus kayıt belgelerini Türkiye’ye getiren kadın, eşinin Türkiye’deki nüfus kayıtlarında sağ ve bekâr göründüğünü öğrendi. B.A.M.M. avukatı Çağatay Çakır aracılığıyla önce Dışişleri Bakanlığı’na başvuruda bulundu. Sonuç alamayınca da nüfus müdürlüğünün kapısını çaldı. Yapılan çalışmalar sonucunda Irak makamlarınca Türkiye’ye B.A.M.M ile Ş.S’nin evlilik ve Ş.S’nin vefat bildirimlerinin yapılmadığı tespit edildi. Irak’ın, yabancı bir devlet tarafından verilen bir belgenin başka ülkede herhangi tasdik işlemine tabi tutulmaksızın kabul edilmesine yarayan Apostil şerhi’ne taraf ülkeler arasında yer almaması nedeniyle ise süreç daha da zorlaştı. 

5 yıl önce barajı geçememişti! Meslek lisesinden mezun oldu, tıp fakültesini kazandı5 yıl önce barajı geçememişti! Meslek lisesinden mezun oldu, tıp fakültesini kazandı


GEÇMİŞ TARİHLİ OLARAK EVLENDİRİLDİ

B.A.M.M’nin, miras sürecini sonuçlandırılabilmek için bir sonraki durağı Türkiye’nin Bağdat Konsolosluğu oldu. Burada ölüm ve mirasçılık belgelerinin kayıtlara geçmesinin ardından Türkiye’de artık resmilik kazanan evrakta, Türkçe çeviriler gerçekleştirilerek başvuru yapıldı. Ardından nüfus müdürlüğünce B.A.M.M. ile Ş.S. önce geçmiş tarihli olarak evlendirildi, ardından 2015 yılında hayatını kaybeden Ş.S’nin 2020 yılında geçmişe dönük resmi ölüm kaydı yapıldı. Ardından Ankara’da Sulh Hukuk Mahkemesi’nde 2021 yılında sonuçlanan dava ile de vefat eden kocanın gayrımenkulleri kadının üzerine geçti. B.A.M.M’nin avukatı Çağatay Çakır yaptığı açıklamada, “Irak ile Türkiye arasında anlaşma bulunmadığı için çok basit bir şekilde çözümlenmesi gereken bir durum çıkmaza girdi” dedi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 2
  • Elazigli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu olay türkiyeden kaynaklaniyor cünkü Sultan Abdulhamidin mali varligi varisleri almasinlar diye Türkiye Cumhuriyeti ve iktidarda olanalar bunu bilncli yaptilar cünkü kendi koltuklarindan korktular
    Cevapla
  • İsimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Padişah torunları şu anda arazilerini alabilseler hem ülkede büyük bir hegemonya sahibi olurlar hem de bu ülkede sen yürüyecek toprak zor bulursun, sebep buysa doğrusu yapılmış demektir, bu vatan milletindir, Osmanlı'ya saygım sonsuz ama bu topraklar artık TC devletinindir, kabulleneceğiz mecburen.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!