60 yaşındaki Profesör 35 yıl aradan sonra hukuk fakültesini bitirdi

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 1985 mezunu olan Çukurova Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anada Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Özcengiz 2020 yılında da aynı üniversitenin hukuk fakültesini bitirdi.

60 yaşındaki Profesör 35 yıl aradan sonra hukuk fakültesini bitirdi
60 yaşındaki Profesör 35 yıl aradan sonra hukuk fakültesini bitirdi
GİRİŞ 17.09.2021 14:13 GÜNCELLEME 17.09.2021 14:14
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Pandemi nedeniyle geçtiğimiz günlerde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2020 ve 2021 mezuniyet törenini birlikte yaptı. Mezun olanlar arasında 60 yaşındaki Prof. Dr. Özcengiz dikkat çekti. 35 yıl arayla aynı üniversitenin hem tıp hem de hukuk fakültesini bitiren Prof. Dr. Özcengiz, “1985 Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum. 1991 yılından beri Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim dalında öğretim üyesi olarak bulunuyorum. Aktif olarak hem anestezi hem de yoğun bakım bölümünde çalışıyorum. 2013 - 2016 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinin dekanlığını yapıyordum. Bu sırada sınava girip bir başka başka üniversitenin hukuk fakültesini kazandım. Ancak devam edemedim bir süre sonra af çıktı. Yatay geçişler olduğunu fark ettim. Puanım da tutuyordu, o arada yatay geçiş hakkımı kullanarak Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine kayıt yaptırdım” dedi.

5 yıl önce barajı geçememişti! Meslek lisesinden mezun oldu, tıp fakültesini kazandı5 yıl önce barajı geçememişti! Meslek lisesinden mezun oldu, tıp fakültesini kazandı




BİR HEKİM OLARAK DONANIMLI OLMAK GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Prof. Dr. Özcengiz, şöyle devam etti: “Bir hekim olarak çok donanımlı olmak gerektiğini düşünüyorum. Özellikle akademisyenlerin birçok alanda donanım sahibi olması lazım. Son dönemlerde hekimlere yönelik açılan davalar ve uğradıkları bir takım haksızlıklar benim hukuk fakültesi okumamda bir motivasyon oluşturdu. Ben kendimi öncelikli tıp öğretmeni olarak tanımlıyorum ve mesleğimi çok seviyorum. Hukuk eğitimiyle birlikte özellikle hekimlerimize destek olmak istiyorum.”



HOCASINI ÖRNEK ALMIŞ

Prof. Dr. Özcengiz, örnek aldığı bir kişinin olduğunu anımsatarak, “Benim  Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde anestezi ihtisası yapmamı ve burada bulunmamı sağlayan kişi benim örnek aldığım kişidir. Rahmetli hocam Prof. Dr. Gültekin Akyön, hayatımda çok saygı duyduğum kişilerden biridir. Hocam 38 yaşında Tıp Fakültesine girmiş bir avukattı ve profesör olmuştu. O benim için çok büyük bir rol modeldi. Sanırım onun yolundan yürüme arzusu beni buraya getirdi. Önce avukattı sonra doktor oldu, bende hocamın tersini yapmış oldum” diye konuştu.  Prof. Dr. Dilek Özcengiz, “Bir şeye başlamak için asla geç değil. Bizdeki bazı yaklaşımları çok üzücü buluyorum. Artık ömürler uzadı, insanlar daha uzun yaşıyor. Artık 70 yaşına kadar orta yaşlıyız, onun için bu uzun hayat içerisinde insanların yeni şeyler öğrenmesi lazım” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    Okumanın öğrenmenin yaşı yok derler.Bu bağlamda başka ülkelerde de görüyoruz,70-75 yaşında ünv.bitiriyorlar.Bu normal bişey çünkü insanoğlu sürekli bişeyleri öğrenmek ister,bu öğrenme isteği çift taraflı olmalı hem ahireti için hemde dünya için öğrenmeli.Böyle olursa dengeli bir öğrenme olur.Ne diyelim hayırlı olsun deyip darısı bu şekilde okumak isteyenlerin başına.
    Cevapla
  • alp 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahiret için yatırım yapsaydın birde.Nasıl niçin geldik nereye gidiyoruz diye.Hayat kısa sual var.
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Biraksaydin da gençler girseydi senin girdigin kontenjandan.
    Cevapla
  • kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tartışma yapmanızı gerektirecek bir konu değil. Yoldan geçeni çeviriyor Hukuk diploması veriyorlar. En son 186 dıydı fakülte sayısı. Özel üniversitelerden mezun olanları staj için bile büroma kabul etmiyorum.
    Cevapla
  • Konyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Hak etsinler girsinler. Kadın hakkıyla girmiş sanki kopya çekmiş. Saçma sapan yorum yapıyorsunuz.
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Aferim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız