Diyarbakır'da 14 yaşındaki lise öğrencisi üniforması olmadığı için okula alınmadı

Diyarbakır Yenişehir Şehitlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yaşandığı iddia edilen olayda 14 yaşındaki lise 2'inci sınıf öğrencisi Şevval İnan maddi durumu olmadığı için forma alamayınca müdür tarafından okula alınmadı..

Diyarbakır'da 14 yaşındaki lise öğrencisi üniforması olmadığı için okula alınmadı
Diyarbakır'da 14 yaşındaki lise öğrencisi üniforması olmadığı için okula alınmadı
GİRİŞ 06.10.2021 12:48 GÜNCELLEME 06.10.2021 19:52
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Diyarbakır’da iddiaya göre 14 yaşındaki lise öğrencisi, okul üniforması alamadığı için okul müdürü tarafından okula alınmadığını söyledi. Baba ise üniforma alacak gücünün olmadığını, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü aradığında kendisine böyle bir durumun olmaması gerektiğini söylediklerini belirtti. Konuyla ilgili okul müdürüne ulaşılamazken okulun bağlı bulunduğu Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçak, böyle bir durumun mümkün olamayacağını, konuyla ilgili gerekli incelemeyi yapacaklarını söyledi.

12 yaşındaki kızının vasiyeti hayatını değiştirdi! 2 madalya kazandı12 yaşındaki kızının vasiyeti hayatını değiştirdi! 2 madalya kazandı



OKULDA OLMASI GEREKEN SAATTE EVE GÖNDERİLDİ

Olay Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Fabrika Mahallesi'nde bulunan Süleyman Demirel kampüsü içerisindeki Yenişehir Şehitlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yaşandı. Pazartesi günü okula gelen Şevval İnan, sabah İstiklal Marşı töreni bittikten sonra sınıflarına dağılacakken okul müdürünün 'formalılar içeri formasızlar dışarı' diyerek onu ve birçok öğrenciyi okuldan gönderdiğini iddia etti. Baba Yakup İnan, kızına maddi imkanı olmadığı için forma alamadığını, kızının okulda olması gereken saatte eve gönderildiğini ve konuyla ilgili okul yetkililerinin onları hiçbir şekilde bilgilendirmediğini ifade etti. 



BABAMIN PARASI OLMADIĞI İÇİN ALAMADI

14 yaşındaki lise 2'inci sınıf öğrencisi Şevval İnan, ”Pazartesi günü İstiklal Marşı töreninden sonra müdür bizi formamız olmadığı için ve birçok arkadaşımı formasızlar dışarı diyerek dışarı çıkarttı. Bu durum karşısında çok üzüldüm eve gittim durumumu babamla paylaştım. Babamın parası olmadığı için bana üniforma alamadı. 2 gündür okula gidemiyorum, derslerimden geri kaldım. Okuluma gitmek istiyorum ama formam olmadığı için gidemiyorum” diye konuştu.

BİZİ RENCİDE ETTİ

Baba İnan, ”Her sabahki gibi kızımı okula gönderdim, yaklaşık bir veya iki saat sonra tekrar geri geldi. Kızıma sebebini sorunca forması olmadığı için okul müdürü tarafından okula alınmadığını söyledi, bunun üzerine okula geldim kendisiyle görüşmek için ama bulamadım. Bizi zor duruma soktu, zorluklar içinde çocuklarımı okutmaya çalışırken müdürün bizi bu şekilde rencide edip, durumumuzu bize tekrar hatırlaması bizi çok üzdü. Ben İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştüm. Yetkililer böyle bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi. Ben vatandaş olarak yetkililerin duruma el atmalarını istiyorum. Bu durumun milli eğitimin, devletin bilgi dahilinde olduğunu ve buna izin vereceklerine inanmıyorum, müdürün şahsileştirdiğini düşünüyorum. O süre içerisinde ben kızımı okulda biliyorum ama kızım okuldan çıkarılmış. Başına bir şey gelseydi sorumlusu kim olacaktı” şeklinde konuştu. Olayla ilgili okul yetkililerine ulaşılamazken, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçak ise konuyla ilgili gerekli incelemeyi yapacaklarını dile getirdi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 41
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    okulları denetimsiz basşıboş bırakırsanız olacağı bu sonrada olmaması lazımdı dersiniz meb yönergesinde zorunluluk yok fakat bazı müdürler rant elde etmek için zorunlu tutuyor sormak lazım velilelerin yüzde 51 in imzası alınmışmı aynı şekilde yardım ders kitabı dedikleri ve asıl ders kitabı olarak öğrencilere aldırılan kitaplara ne demeli istese MEB bunu kökünden çözer fakat istemiyor sadece uyarı yayınlamakta kalıyor bunuda kimse tinlamıyor yalavo makamı misali
    Cevapla
  • Enes 2 yıl önce Şikayet Et
    Rencide etti diyorsun da kendini haberlere çıkartarak rencide olmuyor musun . Eminim günde bi paket sigaradan 600 lira sigaraya gidiyordur .
    Cevapla
  • kulplu halil 2 yıl önce Şikayet Et
    Cigaradan kesecek bebeye önlük alacak benim babam çoçuk önlüksüz okula gönderilirmi bak arkadaşlarının yanında üzülmüştür kızmız baba suçludur ha,
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Tok olan acın derdinden anlamaz...
    Cevapla
  • tirin tirin 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi fatura audi a8 binen bürokratlara değil okul müdürüne kesilir.
    Cevapla
  • nfk 2 yıl önce Şikayet Et
    elbette müdüre kesilecek. okul saatinde çocuğu böyle bir sebepten gönderemezsin. ya disarida basina bir iş gelse? çocuğun üniforması yoksa arar müdür ilce mebi yada belediyeyi yada kaymakamlığı okulumda okul kiyafeti alamayan talebeler var der onlarda yardim odenek gonderir. ama nerede boyle eğitimci?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi