Temizlik işçisinden alkışlanacak hareket! Yolda bulduğu serveti sahibine teslim etti

Güngören Belediyesi'nde 7 yıldır temizlik işçisi olarak görev yapan Adem Cevahir dün sabah saatlerinde yolda içinde 500 bin lira olan cüzdan buldu. Cevahir hemen polisi arayarak parayı kuruşu kuruşuna sahibine teslim etti.

GİRİŞ 16.10.2021 18:37 GÜNCELLEME 16.10.2021 18:37
Bu Habere 146 Yorum Yapılmış

Güngören Belediyesi'nde 7 yıldır temizlik işçisi olarak çalışan Adem Cevahir, dün saat 07.00 gibi ağır bir cüzdan bulduğunu söyledi. Çalıştığı sırada Merter Ali Rıza Caddesi yolu üzerinde cüzdanı bulan Cevahir, önce bu olayı önemsemedi. Cüzdanı eline aldığında çok ağır olduğunu fark eden Cevahir, içini açtığında şok olduğunu ve cüzdanın içinde bir sürü euro ve dolar olduğunu belirtti. O esnada ne yapacağını şaşıran Adem Cevahir, arkadaşlarına danışarak ne yapması gerektiğini, parayı nasıl sahibine teslim edebileceklerini sordu. Ardından polisi aradıklarını ifade eden Adem Cevahir, “Cüzdan içinden çıkan numarayı aradık ve sahibine ulaştık” dedi.

Zeytinburnu'nda temizlik işçisi yolda bulduğu parayı Iraklı sahibine teslim ettiZeytinburnu'nda temizlik işçisi yolda bulduğu parayı Iraklı sahibine teslim etti




BİN DOLAR HEDİYE ETTİ

Cüzdan sahibinin Merter Nar Sokak'ta bir dükkanı olduğunu belirten Cevahir, “Hemen oraya gittik. Tutanak tutuldu. Parayı teslim ettik” diye konuştu. Parayı toplu şekilde gördüğünde hemen yerine ulaştırması gerektiğini düşünen Cevahir, “Çünkü onu harcasam haram para. Haram paranın acısı elbet bir yerden çıkar. Ayrıca cüzdan sahibi iş adamıymış ve yapması gereken ödemeleri varmış. Çok dua etti, ne mutlu ki duasını aldım. Cebime içinde bin dolar olan zarf bıraktı. Bizim için kahvaltı hazırlattı. Ayrıca numaramı da aldı” açıklamasını yaptı.



EŞİME GÜVENİM BİR KAT DAHA ARTTI

Haram paraya el uzatmadığı için gurur duyduğunu söyleyen eş Rukiye Cevahir, “Eşimle gurur duyuyorum. Bu davranışından dolayı mutlu oldum, çok sevindim. haram parayı almış olsaydı eşime kızardım. Ama haram paraya el uzatmadığı için gurur duydum. Eşime güvenim bir kat daha arttı” diye konuştu.

HERKESE ÖRNEK OLSUN

İşçi Adem Cevahir’i dün örnek davranışı için belediye binasında ağırlayan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Berfun Baltacı da Cevahir'e hediyesini takdim ederken “Biz de Güngören Belediye olarak böyle bir vatandaşı çalıştırdığımız için gurur duyuyoruz. Herkese örnek olsun” şeklinde konuştu.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 146
  • DADAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    Sana o imanı veren ALLAHA kurban olayım ne güzel terbiye etmişsin o nefsini güzel insan AYAĞIN TAŞA DEYMESİM GARDAŞ
    Cevapla
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sana misli misliyle 1000 katını versin inşallah güzel insan
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    İnancımızın gereği…Müslüman her kişinin üzerine düşen vazife….kardeşimizde inancının gereğini yapmış..Allah razı olsun
    Cevapla
  • Rotasız deli 2 yıl önce Şikayet Et
    bu tip insanlar olduğu müddetçe rabbimin izni ile sırtımız yere gelmez Allah sizden razı olsun güzel insan rabbim size daha çok versin inşallah
    Cevapla
  • serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    o nasıl bir cüzdan mış maşallah içinde 500 bin canta falandır o. ben olsam vermem
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    parayla imanin kimde oldugu bilinmiyor tabi...
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    farkınız burada ortaya çıkıyor zaten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek