Babasından öğrenip bilardoya başladı ! 70 kez Türkiye, 2 kez Avrupa Şampiyonu oldu

Milli sporcu Eylül Kibaroğlu 12 yaşında babasının salonunda bilardo oynamaya başladı. Avrupa Cepli Bilardo Şampiyonası'nda 2 madalya kazanan Kibaroğlu "Ankara'ya dönünce ilk hedefim, kupayı babamın mezarına götürmek olacak" dedi.

Babasından öğrenip bilardoya başladı ! 70 kez Türkiye, 2 kez Avrupa Şampiyonu oldu
Babasından öğrenip bilardoya başladı ! 70 kez Türkiye, 2 kez Avrupa Şampiyonu oldu
GİRİŞ 20.11.2021 10:39 GÜNCELLEME 20.11.2021 10:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ankara'da yaşayan Eylül Kibaroğlu, çocuk yaşlarından itibaren babası Esen Kibaroğlu'na ait bilardo salonunda, bilardoya merak sardı. 12 yaşına geldiğinde bilardo öğrenmeye başlayan Kibaroğlu'nun merakını gören babası, kızına bilardo öğretmeye başladı. Babasının da desteğiyle profesyonel olarak bilardoya başlayan Kibaroğlu, 15 yaşında katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda büyükler kategorisinde şampiyonluk kazandı. Çeşitli branşlarda onlarca Türkiye şampiyonluğu kazanan Kibaroğlu, 16 yaşına geldiğinde babasını kaybetti. Babasından miras kalan bilardoya dört elle sarılan Kibaroğlu, daha sıkı çalışmaya başladı. Ankara'da kendisine bilardo oyun salonu açan Eylül Kibaroğlu, burada ders vermeye başladı ve onlarca şampiyonada yarışarak dereceler elde etti; 19 yaşında büyükler kategorisinde katıldığı şampiyonada 9 top disiplininde Avrupa şampiyonu oldu. Çalışmalarına aralıksız devam eden Eylül Kibaroğlu, bu yıl Antalya'da düzenlenen Avrupa Cepli Bilardo Şampiyonası'nda 9 topta bronz, 10 topta ise altın madalya kazandı. Bilardoda başarılarını artıran Kibaroğlu, kazandığı kupalarla babasının mezarını ziyaret edecek.

Öğretmenlik mezunu KPSS'den yeterli puan alamadı, baba mesleği yorgancılığa yöneldiÖğretmenlik mezunu KPSS'den yeterli puan alamadı, baba mesleği yorgancılığa yöneldi

BABAMIN YANINDA TOPA VURMAYA BAŞLADIM

Bilardo oynamaya başlamasının üzerinden yaklaşık 20 yıl geçtiğini söyleyen Eylül Kibaroğlu, “Bilardoya, 12 yaşında babamın bilardo salonunda başladım. Babamın yanına gide gele toplara vurmaya başladım sonrasında daha çok ilgimi çekmeye başlayınca babam da bir şeyler göstermeye başladı. Babam beni kendi oynadığı deliksiz bilardoya yönlendirmeye çalıştı ama ben ısrarla delikli bilardoda kalarak oynamaya devam ettim" dedi.

70 TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Ulusal ve uluslararası turnuvalarda başarılar yakaladığını belirten Kibaroğlu, "70 Türkiye şampiyonluğum, 2 Avrupa şampiyonluğum var. Bu süreç kolay değildi. Sürekli antrenman, turnuva oynamak, kondisyon gerekiyor. Zor bir süreç ama bunun karşılığını başarıyla almak ayrı bir duygu. Salonda bilardo oynamanın zorluğu yoktu. Aktif sporculuğa devam ederken, aynı zamanda Ankara'da bilardo salonum var. Orada kadın, erkek ve çocuklara ders veriyorum. Onlar bu sporun ne kadar düşünceye dayalı oynandığını gördükleri için teşvik oluyorlar" diye konuştu.

'KUPAYI BABAMIN MEZARINA GÖTÜRECEĞİM'

Hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu dile getiren Eylül Kibaroğlu, “Babam salon sahibi olduğu için ben avantajlıydım. Babam olmasaydı belki ben de bugünlere gelemezdim, şanslı tarafım oydu. Türkiye şampiyonası var, önümüzdeki sene Avrupa ve dünya şampiyonaları var. Onlarda ülkemi temsil etmek istiyorum. O turnuvalara hazırlanacağım. Ankara'ya dönünce ilk hedefim, kupayı babamın mezarına götürmek olacak" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Hakikat 2 yıl önce Şikayet Et
    Keşke babası Kur'an okumayı öğretseydi de babasının mezarına hediye olarak Kur'an okusaydi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!