4 milyon 300 bin liraya kefil oldu! Utancından 50 yıldır yaşadığı köyüne giremiyor

Erzurum'da avukatı tarafından dolandırılan ve 270 büyükbaş hayvanını kaybeden Zeynel Abidin Kaya köyden 400 hayvan alınmasına da kefil oldu. 12 kişiye 4 milyon 300 bin borçlanan Kaya 50 yıldır yaşadığı köye utancından giremiyor.

4 milyon 300 bin liraya kefil oldu! Utancından 50 yıldır yaşadığı köyüne giremiyor
4 milyon 300 bin liraya kefil oldu! Utancından 50 yıldır yaşadığı köyüne giremiyor
GİRİŞ 24.11.2021 17:47 GÜNCELLEME 24.11.2021 17:48
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Çayırtepe Mahallesi'nde hayvancılıkla uğraşan Zeynel Abidin Kaya, iddiaya göre yıllar önce vekaletini verdiği avukatı A.R.E. ve onun arkadaşı S.E.’nin tuzağına düştü. Kaya’ya 'Hayvancılık işini büyültelim' diyerek senet imzalatan avukat ve medikal şirketi olan arkadaşı, Kaya’ya önce büyük bir ahır satın aldırdıktan sonra hem onun 270 büyükbaş hayvanını satın aldılar hem de çevre köylerden 400 büyükbaş daha satın alırken Kaya’yı kefil ettiler. İlk etapta alınan hayvanların parasını ödeyen avukat ve arkadaşı, daha sonra ortadan kayboldu. Besiciler, ödeme günü gelince senetlerin karşılıksız olduğunu öğrendi. Besicilerin iletişime geçtiği A.R.E. ve S.E., şirketin battığını ve zaman istediklerini söyledi. Ancak verilen sürenin dolmasına rağmen toplam 4 milyon 300 bin liralık paralarını alamayan 12 besici, dolandırıldıkları iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kaya ise utancından 50 yıldır yaşadığı köyüne giremiyor. 

Rize'deki bu tabela görenleri şaşırtıyor: Mahalle sakinlerinin ısrarıyla takıldıRize'deki bu tabela görenleri şaşırtıyor: Mahalle sakinlerinin ısrarıyla takıldı



 
KÖYÜME VE EVİME GİDEMİYORUM 

Dolandırıcılardan kendi hayvanlarının parasını istemediğini, sadece besicilerin parasını istediğini ifade eden Kaya, “Ben kefil olarak bu çeteye hayvan aldım. İlk etapta besicilerin parasını ödediler. Daha sonra benim kefil olduğum diğer hayvanların parasını ödemediler. 12 kişinin parası ödenmedi. Ben kaybettiğim 270 hayvandan vazgeçtim, sadece insanların alacaklarını düşünüyorum. En azından bu insanların emeklerinin karşılığını versinler. 2 yıldır bekliyoruz. Köyüme ve evime gidemiyorum. Hayvancılık yapacağız dediler ve ahır tuttum. Paraları alacaklarımız var, onlarla ödeyeceğiz dediler. Senetler hep sahte çıktı” dedi. 
 
4 MİLYON 300 BİN LİRA BORÇ VAR 

Toplamda 4 milyon 300 bin liraya kefil olduğunu ve bunu ödeyecek durumu olmadığını kaydeden Kaya, “Adamları arıyorum ulaşamıyorum, sonra numaramı engelliyorlar. Beni tehdit ediyorlar. 12 kişi mağdur oldu. Besicilerle konuşmuyorlar. 4 milyon 300 bin lira borcumuz var. Bu insanlar perişan. Ben ne ara imza attım onu bile hatırlamıyorum. 1 yıldır köye giremiyorum. Borçlular hep kapımda duruyor. Avukatın babasının evine gittim, ona villa almış. Köyüm arkamda ama utancımdan giremiyorum. Ben senet kullanmazdım. 30 yıldır bu işi yapıyorum. Bunlar çete, ne yapacağım bilmiyorum” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 14
  • hoca 2 yıl önce Şikayet Et
    Gecen bir youtube videosunda hayvancilik fenomeni bir adamin videosunun altina emri bil maruf dusturu ile faiz haramdir demis musluman bir kardes. Diger muslumanlar oyle bir cullanmislar ki, aman Ya Rab. Faiz/dedikodu/yalan uluorta yapilir olmus. zina/icki bunlarin yaninda hafif kaliyor artik. Unutmayin, zina yuzunden telef edilmis kavimlerin yaninda ticari ahlaksizliklar yuzunden telef edilmis olanlar da (Ad Kavmi) var. Toplu hak yemeyin.
    Cevapla
  • LEVENT KARS 2 yıl önce Şikayet Et
    budevirde babanadahi kefilolmiyacan
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcın olsun.düşenin dostu olmazmış.hâlâ bu cete mahyalar maalesef bu şantaja ve tehdite devam ediyor.sen yinede adalete başvur amca devlet uğrassın onlarla.
    Cevapla
  • salih 2 yıl önce Şikayet Et
    işin yoksa veya başın ağrımıyorsa kefil ol
    Cevapla
  • vatandaş.. 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş muz cumhuriyeti mi orası! POLİSİ, JANDARMASI, HAKİMİ SAVCISI yok mu?!?!?
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Polisi .jandarması.hakimi savcısı. Hepsi var.sen merak etme.adam senin gibi hamallık etmiş çok para kazanmak istemiş 270 hayvanı ben istemiyorum sen kez sat demiş .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu