14 yaşındaki Hiranur gelişim geriliği şikayetiyle gitti, kalbinin delik olduğunu öğrendi

Konya'da gelişim geriliği olan 14 yaşındaki Hiranur Ceyhan'ın tedavi için gittiği hastanede kalbinin doğuştan delik ve kalp kapakçığının birinin olmadığı belirlendi. Hiranur 4 saat süren ameliyatla sağlığına kavuştu

14 yaşındaki Hiranur gelişim geriliği şikayetiyle gitti, kalbinin delik olduğunu öğrendi
14 yaşındaki Hiranur gelişim geriliği şikayetiyle gitti, kalbinin delik olduğunu öğrendi
GİRİŞ 17.12.2021 14:38 GÜNCELLEME 17.12.2021 17:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Anne ve babası ölen, 55 yaşındaki anneannesi Fatmaana Cesur ile birlikte yaşayan 8’inci sınıf öğrencisi Hiranur Ceylan, gelişim geriliği şikayetiyle birçok kez doktora götürüldü. Verilen ilaçları kullanan Hiranur'un gelişiminde değişim olmadı. 2 ay önce de anneannesi, Hiranur’u Konya Şehir Hastanesi’ne götürdüğünde kalbinde delik, kalp kapakçığının da birinin olmadığı belirlendi. Ameliyata alınan Hiranur, 4 saat süren operasyonla sağlığına kavuştu. Yaşıtlarından küçük göründüğünü, bunun sebebinin de kalbindeki delik olduğunu öğrendiğini söyleyen Hiranur Ceylan, “Geceleri uyurken, sürekli kolum uyuşuyordu. Çok ağrım olunca hastaneye geldik. Beni hemen ameliyat ettiler ve kalbimdeki deliği kapattılar. Doktorlara çok teşekkür ediyorum onlar olmasa ben iyileşemezdim” dedi.

Karın ağrısı şikayetiyle gitti, karnından 5,5 kiloluk böbrek tümörü çıkarıldıKarın ağrısı şikayetiyle gitti, karnından 5,5 kiloluk böbrek tümörü çıkarıldı

NORMALE DÖNECEK

Konya Şehir Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bölümü’nden Dr. Hüseyin Dursin, ise şöyle konuştu: “Bu hastalık, erken tanı ile tedavi edilmesi gereken bir hastalık ama Hiranur biraz geç kalmış. 2 ay önce çocuk kardiyoloji bölümüne gelmiş. Nefes darlığı ve gelişim geriliği şikayeti vardı. Atriyal septal defekt (kalpte delik) tanısı konuldu. Biz de kısa sürede ameliyatını yaptık, şifasına kavuştu. Ameliyat çok başarılı geçti. Hiranur’un kalbindeki delik çok büyüktü ve kalp kapakçığının biri yoktu. Mecburen açık ameliyat gerçekleştirdik. Bu ameliyatın daha erken yapılması gerekiyor ama Hiranur çok geç kalmış. Bundan sonra da gelişim geriliği normale dönecek” diye konuştu.

‘GEÇ KALMIŞSINIZ’ DEDİLER’

Torunu Hiranur’un gelişim geriliğinin kalbindeki delikten kaynaklandığını öğrenince şoke olduğunu söyleyen Fatmaana Cesur, "Gelişimi yavaş diye doktora getirince kalbinde delik olduğunu öğrendik, şoke olduk. Geç kalmışsınız, dediler.  Buradan herkese sesleniyorum. Çocuklarında bir problem varsa hemen doktora götürsünler, geç kalmasınlar. Torunumu ben büyüttüm, bu süreç benim için çok zor oldu. Ameliyattan çıkana kadar zor durdum. Doktorlardan Allah razı olsun” dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • Ddd 2 yıl önce Şikayet Et
    Küçük kıza geçmiş olsun, ona bakan koca yürekli babaannemin de ellerinden öperim.medeni Avrupa'daki olsa yetimhanede postalanmıştı, ama çok şükür ki müslümanız böyle güzellikler bize Allahını emri.
    Cevapla
  • ferhatt1905 2 yıl önce Şikayet Et
    Kurban olayım seni yaradana öyle bir şifa versinki Rabbim sana ve her bir hastaya üzerlerinde hiç bir hastalık bırakmasın inşaallah.
    Cevapla
  • Adalı 54 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc yavrumuza sağlık ve mutluluk versin maşAllah anne yok baba yok dimdik ayakta elhamdulillah
    Cevapla
  • Ayarcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Doktorlar ilgilenmiyor çare bulamıyorlar.,.. iyi bir doktora denk gelirsen tedavi olursun... Yoksa ömür boyu aynı acıyla ızdırapla devam edersin...
    Cevapla
  • Hamdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiranur yavrumuza geçmiş olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan operasyon! Füzeler peş peşe havalandı! Yeni görüntüler paylaştılar
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!